Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ξέφυγαν – Άγνωστο αν η επιδότηση καλύπτει την επιβάρυνση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κριτική από προμηθευτές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δέχθηκε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να ανακοινώσει και να εφαρμόσει το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών.

Μάλιστα παράγοντες της αγοράς που μετείχαν στη ύσκεψη έλεγαν ότι επί της ουσίας ήταν μια αχρείαστη σύσκεψη, άνευ ουσίας και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν λυθεί απλά με μια επιστολή. Τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι η σύσκεψη ήταν για τη μηχανογράφηση των εταιρειών και όχι για τους επικεφαλής…

Πάντως ο υπουργός Ενέργειας δέχθηκε κριτική για την επικοινωνιακή προβολή που έκανε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ στο θέμα της παροχής των έξτρα εκπτώσεων της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των εταιριών να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην απορρόφηση του ενεργειακού κόστους αξιοποιώντας το μέτρο της επιδότησης για τους πελάτες τους σε συνδυασμό με την άσκηση εκπτωτικής πολιτικής και το βράδυ μίλησε στη δημόσια τηλεόραση όπου είπε ότι η συνάντηση ήταν άκαρπη.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της χθεσινής συνάντησης, πληροφορίες θέλουν, τους μεγάλους ομίλους να σχεδιάζουν την εμπορική τους πολιτική για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για τους τελευταίους 4 μήνες του έτους θα στηριχθούν τα μηνιαία τιμολόγια ρεύματος με 9 ευρώ τον μήνα από την κρατική επιδότηση με την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση να στηρίξει τα νοικοκυριά. Το υπόλοιπο ποσό της αύξησης, που προστίθεται από την ενεργοποίηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, θα πρέπει να καλυφθεί από την εμπορική πολιτική των εταιρειών προμήθειας.

Ωστόσο, όπως φάνηκε από την αναλυτική ενημέρωση, δεν είναι βέβαιο σε τι ποσοστό οι εκπτώσεις θα καλύψουν την αύξηση των τιμολογίων, καθώς καμία από τις εταιρείες δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της και την εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Οι τιμές στο ρεύμα, δημιουργούν ανησυχία, καθώς η μέση τιμή χονδρεμπορικής έφτασε στα 172,77 ευρώ/ MWh, ενώ στο φυσικό αέριο, η τιμή έχει τριπλασιαστεί από την αρχή του έτους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κατά της απάντησης στο Ιράν οι Ισραηλινοί πολίτες – Ο Νετανιάχου τους αγνοεί

Την ώρα που το Ισραήλ εξακολουθεί να ζυγίζει τις...

Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά – Οι φάσεις και τα γκόλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ Μαδρίτης που «έκλεψε» την πρόκριση από την Μάντσεστερ Σίτι...

Ένας άλλος κόσμος μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

*Του Θέμη Τζήμα - Ξεκινούμε με ένα άρθρο του Chaim Levinson, στη Haaretz με...

Η ΝΔ ξεκίνησε την επιχείρηση τρομοκράτησης των ψηφοφόρων – ΣΥΡΙΖΑ: “Το παραμύθι δεν έχει δράκο”

Σε δεινή θέση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία,...
Διαφήμιση