Οι πρόωρες εκλογές και ο μαγικός αριθμός που τελειώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία και οι διαφαινόμενες ενεργειακές και οικονομικές συνέπειες αυτής της  πολεμικής σύρραξης, πυκνώνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να σκέπτεται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μίλησε για τις δύσκολες που έρχονται στην ενέργεια και οι οποίες σύμφωνα με τους αναλυτικές θα οδηγήσουν την χώρα ξανά σε μια πολύ δύσκολη οικονομική  περίοδο, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι πλέον το ενδεχόμενο των εκλογών είναι πολύ κοντά.

Δεδομένου ότι τα περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις στενεύουν, πολιτικοί παρατηρητές υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να προσφύγει στις κάλπες επικαλούμενος ως εθνικό θέμα την οικονομία.

Όλα τα ενδεχόμενα λοιπόν είναι ανοικτά . Υπάρχει μία μερίδα συνεργατών που του εισηγούνται εκλογές εδώ και τώρα. Πιο συγκεκριμένα τον παροτρύνουν να ανακοινώσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κατά την διάρκεια του συνεδρίου της ΝΔ στις 8 Μαΐου. Μάλιστα τοποθετούν τις  πρώτες κάλπες  γύρω  τις 29 Μαΐου ώστε  στην συνέχεια να υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι δεύτερες με το νέο εκλογικό σύστημα που ψήφισε η ΝΔ.

Οι πιο ψύχραιμοι ωστόσο, του λένε  να αφήσει να περάσει το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος, όπου θα κινηθεί ιδιαίτερα ο τομέας της φιλοξενίας και της εστίασης και στην συνέχεια να πάει σε εκλογές.  Λένε μάλιστα ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος χρόνος, καθώς μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα είχαν τελειώσει όλες οι διαδικασίες.

Για το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ένας μαγικός αριθμός από τον οποίο θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα και κυρίως η επόμενη μέρα μετά τις κάλπες. Όπως λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει 29% τότε όλες οι εξελίξεις μοιάζουν πολύ δύσκολες για την ΝΔ, αφού οι υπολογισμοί που κάνουν είναι ότι το κυβερνών κόμμα θα φτάσει γύρω  στο 34%.

Με αυτή την διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα ξαναδεί την καρέκλα του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού όποιο σενάριο και αν επικρατήσει  δεν τον εμφανίζει να ηγείται και πάλι της χώρας .

Πηγή: eretikos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση