Οι ΗΠΑ δεν άκουσαν τον Κίσινγκερ που είχε πεί: «Η Ουκρανία θα πρέπει να είναι γέφυρα Δύσης-Ρωσίας»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το 2014 ο  Χένρι Κισινγκερ μιλώντας για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ουκρανία μετά το γνωστό πραξικόπημα στο Κίεβο,  χαρακτήριζε λανθασμένο στη σύλληψη του το ερώτημα αν η Ουκρανία θα πρέπει να ενταχθεί στην Ανατολή ή στη Δύση επιμένοντας ότι «αν η Ουκρανία θέλει να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει, δεν πρέπει να είναι το φυλάκιο της μιας πλευράς ενάντια στην άλλη – θα πρέπει να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ τους». Και πράγματι αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Ο Πούτιν δεν φαίνεται ότι θα το αρνιόταν, το ζητούσε και το ζητάει. Γιατί μια ενιαία Ουκρανία δεν θα μπορούσε να έχει οικονομικές σχέσεις με Ανατολή και Δύση μέσα στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής αγοράς που τόσο μιλούσαν γι αυτή οι Δυτικοί; Το « ή μ’ εμάς ή με τους άλλους» που δεν αφορά μόνο την Ουκρανία αλλά όλο τον κόσμο πυρπολεί κάθε τόσο την ειρήνη και την ησυχία της ανθρωπότητας.  Η αλεπού της ιμπεριαλιστικής πολιτικής ήξερε να θέτει όρια σ΄ αυτές τις πολιτικές. Οι σημερινοί άφρονες απόγονοί του τυφλωμένοι από μίσος, αλαζονεία και δίψα για ληστρικά κέρδη δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι εκτός απ’ αυτούς υπάρχει και μια άλλη ανθρωπότητα δισεκατομμυρίων που ζητούν μια θέση κάτω από τον ήλιο. 

Φοβήθηκαν οι Αμερικάνοι ότι χάνουν τους πελάτες τους στην Ευρώπη και μάντρωσαν την αγορά τους. Έτσι καταλαβαίνουν την ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά, ελεύθερη αγορά μόνο «για μας και τα συμφέροντά μας». Η Ρωσία του Πούτιν άνοιξε την αγορά της και συμμετείχε στο διεθνές εμπόριο, παρακάμπτοντας το κλειστό σοβιετικό σύστημα. Άρχισε να αγοράζει και να πουλάει στον κόσμο όπως όλοι. Όμως μόλις οι Αμερικάνοι είδαν ότι μένουν πίσω και ότι η Ευρώπη κοιτάει και αλλού αισθάνθηκαν τον κίνδυνο ενός τέτοιου ανταγωνισμού και έθεσαν σε εφαρμογή την δικτατορία τους μέσω του χρηματοπιστωτικού τέρατος που είχαν δημιουργήσει. Γιατί, μήπως η Ρωσία δεν είναι μια καπιταλιστική χώρα, η Κίνα δεν είναι μια καπιταλιστική χώρα; Αποδεικνύονται πλέον τα χοντρά παραμύθια περί «κομμουνιστικού κινδύνου» περί «ελευθέρου κόσμου» αφού το πρόβλημά τους δεν ήταν να είναι  απλώς καπιταλιστική μια χώρα αλλά να υποτάσσεται και στα «ιερά» συμφέροντα κάποιων που θεωρούν τους εαυτούς τους  σύγχρονους θεούς της ανθρωπότητας. Ποιοι είναι αυτοί, ας μην το αναλύσουμε ακόμα, όμως ο κόσμος παρά τον φόβο του απέναντί τους γνωρίζει λίγο πολύ ποιοι περίπου είναι αυτοί. Ένα μονομερώς κατευθυνόμενο σύστημα πληροφόρησης-παραπληροφόρησης, που επιφανειακά και επικοινωνιακά παριστάνει την κόρη του πλουραλισμού ειδήσεων έχει αναγάγει την εικονική πραγματικότητα σε κινητήριο μοχλό της ιστορίας. Για πόσο όμως ακόμα, το «πες- πές κι άλλα ψέματα στο τέλος κάτι θα μείνει»;

Χρησιμοποίησαν την Ουκρανία τουλάχιστον από το 2014 για να προετοιμάσουν όλους τους αναγκαίους παράγοντες ώστε να καταστήσουν αναπόφευκτη μια ρωσική εισβολή. Έβαζαν τον Ζελένσκι να κάνει την μια μετά την άλλη τις πιο προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις και αιτήσεις χωρίς να τον αποτρέπουν. Εκτός από το αίτημα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, κόκκινο πανί για τη Ρωσία, στις αρχές Φεβρουαρίου σε διεθνή σύσκεψη στο Μόναχο βγήκε ο άφρων ηθοποιός και ζήτησε την εγκατάσταση πυρηνικών επιθετικών όπλων στη χώρα. Δεν τον απέτρεψε κανείς αφού κάτι τέτοιο θα ήταν βέβαιο, το ήξεραν, ότι η Ρωσία θα εισέβαλε με κάθε αιτιολογία   όσονουπω.

 Τελευταία την προπαγάνδισαν την περίμεναν με αδημονία, από μέρα σε μέρα από ώρα σε ώρα. Και αφού οι Αμερικάνοι και ο Μπάϊντεν επιβεβαιώθηκαν στις προβλέψεις τους τι έκαναν ώστε η Ουκρανία να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτή την εισβολή; Τίποτα ουσιαστικό, μάλιστα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει αμερικανούς στρατιώτες αλλά μια περιορισμένη στρατιωτική βοήθεια καθώς και οι Ευρωπαίοι. Έτσι ο Ζελένσκι την πρώτη μέρα μετά την εισβολή, κήρυξε επιστράτευση, γελοία πράγματα, βγήκε και φώναξε προς τη Δύση «με αφήσατε μόνο μου» όπου εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσα του είχαν υποσχεθεί και ήταν έτοιμος να φύγει και να τα παρατήσει. Όμως το σχέδιο έχει συνέχεια, γιατί άρχισαν να πέφτουν τα τηλέφωνα συμπαράστασης και άλλες οδηγίες και κατευθύνσεις. Η εισβολή των Ρώσων είχε συντελεστεί και τώρα οι εγκληματίες ήθελαν αθώα θύματα να δείξουν στις τηλεοράσεις προς την Ευρώπη και τον κόσμο, ώστε να καταδικαστεί ο Πούτιν ως εγκληματίας. Όμως ο στόχος ήταν  να αρθούν και κάτω από πιέσεις οι οποιεσδήποτε αντιρρήσεις της Γερμανίας και άλλων για τα μέτρα των κυρώσεων και να διακοπεί με το μαχαίρι η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Η Αμερική θα προμηθεύει το περίφημο σχιστολιθικό αέριο στην Ευρώπη. Η Γερμανία πήρε την άδεια για επανεξοπλισμό μετά τις συμφωνίες του τέλους του Παγκοσμίου πολέμου. Θα δαπανήσει αρχικά 100δις εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό θα πάρουν οι αμερικάνικες εταιρίες πολέμου. Επιτέλους κατάφεραν να ανατρέψουν τα αποτελέσματα του πολέμου, πήραν τη ρεβάνς από την συντριπτική ήττα. Η Ευρώπη και ο κόσμος ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.  Τώρα περιμένουν κι άλλα θύματα να επιδείξουν καθώς οι επιχειρήσεις εισέρχονται εντός κατοικημένων πόλεων και περιοχών, τις οποίες οι Ρώσοι αποφεύγουν να βομβαρδίσουν και να ισοπεδώσουν προς το παρόν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τώρα τροφοδοτούν τους ουκρανούς που αντιστέκονται με ατομικό οπλισμό που θα προκαλέσουν σίγουρα απώλειες στους ρώσους αλλά θα σκοτωθούν και πολλοί από αυτούς.

Κάποιοι είπαν ότι αντί οι αμερικάνοι να βομβαρδίσουν τη Γερμανία, προκάλεσαν τον Πούτιν να βομβαρδίσει την Ουκρανία. Τώρα πλέον δεν θα μπορούμε να πούμε το «όλοι παίζουν και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία» αλλά οι ΗΠΑ. Για να επιβεβαιωθεί γι άλλη μια φορά αυτό που είπε ο πρώτος Γραμματέας του ΝΑΤΟ λόρδος  Χέιτινγκ Ισμέι : «ΝΑΤΟ σημαίνει μέσα οι ΗΠΑ κάτω η Γερμανία έξω η Ρωσία» αλλά μάλλον αφορά την ίδια την Ευρώπη.

*Του Δημήτρη Σπάθα στο militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση