Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εννοείται ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αναδειχτούν ως μείζον γεγονός από τα κανάλια. Κάθε νοικοκυριό θα τις βιώσει ως δικό του πρόβλημα.

Φταίει, λέει, η άνοδος της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά λόγω αυξημένης ζήτησης αλλά και «δομικών και συγκυριακών λόγων». Και φταίει επίσης ότι τα ονομαστικά τιμολόγια έχουν ρήτρες που οδηγούν στο φούσκωμα των λογαριασμών.

Τι καταλαβαίνει ένας καταναλωτής από όλα αυτά;  Ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι περίπου ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο πρέπει να δεχτεί μοιρολατρικά. Και ότι στον δρόμο του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχουν ρήτρες και μυστηριώδεις δομικοί λόγοι που ανεβάζουν τις τιμές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τις κατεβάσουν. Οπότε απλώς κάνει την καρδιά του πέτρα και πληρώνει.

Τι θα έπρεπε να καταλαβαίνει ένας καταναλωτής;  Ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν οδηγεί σε ανταγωνισμό ούτε σε μείωση των τιμών.

Οδηγεί σε καρτέλ και σε κερδοσκοπία.  Ότι δεν υπάρχει μια ελεγκτική αρχή διατεθειμένη να χτυπήσει τις εναρμονισμένες πρακτικές.  

Ότι ένα μέρος των υπερκερδών πηγαίνει σε καταιγισμό διαφημίσεων που εξαπατούν το κοινό, αλλά κλείνουν και το στόμα των ΜΜΕ. Και τέλος, μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω με τα εξοργιστικά υπερμπόνους που δίνουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ στον εαυτό τους.

Ναι, είναι η ελεύθερη αγορά. Και είναι και οι επιχειρήσεις που με τη βοήθεια αυτής της κυβέρνησης λεηλατούν την κοινωνία.

Πηγή: Κύριο άρθρο στην εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση