Οι “Αζοφ”, ο πρόξενος και ο κ.Μητσός από “Τα ΝΕΑ”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος – Ο κ.Μιχάλης Μητσός, στέλεχος της εφημερίδας “Τα ΝΕΑ”, έκανε μια φοβερή ανακάλυψη: Οτι η “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας που επικαλείται ο Πούτιν είναι ένα πρόσχημα για την εισβολή του. Για να εντοπίσει τα πειστήρια και να μοιραστεί με τους αναγνώστες του αυτή την υποψήφια για Πούλιτζερ αποκάλυψη έφτασε μέχρι την Ουάσιγκτον Ποστ για να καταλήξει σε “Αγιογραφίες” του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Αλλά γιατί τόσος κόπος; Ακόμα κι αν δεν ήξερε τις σχέσεις της Ρωσίας του Πούτιν με τους Ορμπάν και τις Λεπέν, ακόμα κι αν δεν πολυκατάλαβε την λατρεία που τρέφουν στον Πούτιν οι ντόπιοι κασιδιάρηδες, ακόμα κι αν δεν πήρε μυρωδιά αναφορές για τις σχέσεις στήριξης νεοναζιστικών συμμοριών από την Ρωσία, έτσι που έχει ξεψαχνίσει τον Πούτιν ο ρέκτης κ.Μητσός, δεν είχε καταλάβει τίποτα για τους αγαπημένους “διανοητές” του Ρώσου προέδρου;

Δεν πάει, δα, και πολύς καιρός, τον Οκτώβρη του ’21 ήταν, όταν απαντώντας σε ερώτηση, ο Πούτιν αναφέρθηκε σε δυο «θεωρητικούς» του «υγιούς συντηρητισμού» τους οποίους λατρεύει: Τον Νικολάι Μπερντιάεφ και τον άλλο Ρώσο εμιγκρέ Ιβάν Ιλίν. Ο πρώτος, χριστιανο-φασίστας με συγγράμματα του τύπου “Η αλήθεια και το ψεύδος του κομμουνισμού”, φανατικός θιασώτης της μοναρχίας, κήρυκας ενός «νέου μεσαίωνα», όπου θα εξουσιάζουν τα απολυταρχικά, αυταρχικά καθεστώτα.

Ο δεύτερος, αυτός κι αν είναι!  Φασίστας μέχρι μυελού οστέων με τοποθετήσεις του τύπου: «Ο φασισμός εμφανίστηκε ως αντίδραση στον μπολσεβικισμό, ως συσπείρωση των κρατικών δυνάμεων ασφάλειας προς τα δεξιά. Κατά τη διάρκεια του αριστερού χάους και του αριστερού απολυταρχισμού ήταν ένα φαινόμενο υγιές, αναγκαίο και αναπόφευκτο. Αυτή η συσπείρωση θα επανεμφανιστεί και πάλι, ακόμη και στα πιο δημοκρατικά κράτη. Την ώρα του εθνικού κινδύνου οι υγιείς δυνάμεις του λαού θα συσπειρωθούν…».

Με την άνοδο, δε, των ναζί στην εξουσία, ο Ιλίν στο άρθρο του «Εθνικοσοσιαλισμός. Ενα νέο πνεύμα», έγραφε:  «Αρνούμαι κατηγορηματικά να αξιολογήσω τα γεγονότα των τελευταίων τριών μηνών στη Γερμανία από τη σκοπιά των Γερμανών Εβραίων (…) Αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία είναι μια τεράστια πολιτική και κοινωνική αναταραχή (…) Τι έκανε ο Χίτλερ; Σταμάτησε τη διαδικασία του μπολσεβικισμού στη Γερμανία και έτσι προσέφερε τη μεγαλύτερη υπηρεσία σε ολόκληρη την Ευρώπη (…) Η φιλελεύθερη – δημοκρατική ύπνωση της μη αντίστασης πετάχτηκε στην άκρη. Ενώ ο Μουσολίνι οδηγεί την Ιταλία και ο Χίτλερ τη Γερμανία, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει μια ανάσα (…)».

Αυτοί είναι οι “εκλεκτοί διανοητές” για τα γούστα του Πούτιν. Εντάξει, ο κ.Μητσός ξέρει πολλά, αλλά, θα πείτε, δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα. Ορθόν! Μα, όμως, ούτε το διάγγελμα του ίδιου του Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου δεν του ήταν αρκετό; Δεν το γνωρίζει; 

Πώς ένας τόσο επιμελής παρατηρητής ξέχασε (δεν είδε; δεν άκουσε;) τον ίδιο τον Πούτιν να θέτει ως κατεξοχήν στόχο της εισβολής του την “αποκομμουνιστοποίηση” της Ουκρανίας; Ξέχασε (δεν είδε; δεν άκουσε;) τον ίδιο τον Πούτιν να “δικαιολογεί” την εισβολή ρίχνοντας τα βάρη στον… Λένιν, στους… μπολσεβίκους, στην… ΕΣΣΔ; Τόσο βαθύς στες σκέψεις ο κ.Μητσός δεν μπόρεσε, μετά από όλα τούτα, να διακρίνει ευθύς ότι τα περί “αποναζιστικοποίησης” του Πούτιν ήταν το προσχηματικό κερασάκι της εισβολής; Και έπρεπε να τρέχει από Θεσσαλονίκη μέχρι Βερολίνο για το αντιληφθεί; Εκτός πάλι αν διακατέχεται από την ιδέα ότι θα μπορούσε κάποιος να είναι “αντιναζιστής” και ταυτόχρονα… “αντικομμουνιστής”.  Εφόσον του συμβαίνει αυτό, να το κοιτάξει. 

Εν πάση περιπτώσει, αφού ο κ.Μητσός στο τέλος κατάλαβε (;), είπε να τραβήξει κι έναν φιλιππικό γιατί “οι πουτινικοί, οι ισαποστάκηδες και οι ψεκασμένοι πιπιλίζουν τον εξωφρενικό ισχυρισμό του Κρεμλίνου ότι ο πόλεμος έγινε για την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας”. Και εκεί κάπου συμπεριέλαβε τον… Ημεροδρόμο και τον γράφοντα!

Απολαύστε:   

Τώρα που είδατε τι διέπραξε ο κ.Μητσός, ας του εξηγήσουμε για αρχή κάτι απλό ώστε να μην τρέχει πάλι δεξιά κι αριστερά για να το ανακαλύψει: Οτι ο Πούτιν χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τον Ναζισμό στην Ουκρανία για να ξεσκίσει το Διεθνές Δίκαιο (όπως οι Αμερικάνοι αξιοποίησαν τον εθνικισμό και τις εθνοκαθάρσεις στην Γιουγκοσλαβία, ή τον ισλαμοφασισμό στο Αφγανιστάν) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει Ναζισμός στην Ουκρανία. Πάρτε τον χρόνο σας κύριε Μητσέ, σκεφτείτε το. 

Πάμε παρακάτω: 

α) Εδώ το ρεπορτάζ του Ημεροδρόμου για τον Ελληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, εδώ και οι δηλώσεις του πρόξενου (όλες οι δηλώσεις κι όχι το βολικό δείγμα που επέλεξε ο κ.Μητσός), κείμενο το οποίο ο γράφων υπογράφει (κ.Μητσέ) μέχρι σημείου στίξης: “Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη «ξεπλένει» τους νεοναζί του «Τάγματος Αζόφ»” 

β) Εδώ όλες οι δηλώσεις του προξένου (απολαύστε μετά το 10,30″): 

γ) Εδώ ένα απόσπασμα ηχητικό των όσων είπα και στην εκπομπή μου στον Real (18/3/2022, Γ’ μέρος, από το 19,24″) για τις δηλώσεις του προξένου και για τις καταγραφές περί των “Αζοφ” από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ετσι για να έχετε καλύτερη αντίληψη όταν θα μας ξανατιμήσετε με το μελάνι σας κ.Μητσέ (καλή ακρόαση):  https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/18-03-2022_MPOGIOPOYLOS_03_id63182.mp3

δ) Εδώ ένα μικρό δείγμα (1.000 λέξεων το κάθε δείγμα κατά πως λεν κι οι Κινέζοι) γι’ αυτά τα… παλικάρια που ο κύριος πρόξενος “δεν θέλει να μπλέξει τα ιδεολογικά” όταν μιλάει γι’ αυτούς, που “τους γνώρισε”, που “είναι κι έτσι, είναι και γιουβέτσι” (!), που “δεν συμφωνεί μαζί τους, είναι ιδεολογικά αντίθετος” αλλά που “δεν είδε” κιόλας να είναι ναζί, αλλά είδε ότι είναι “μέρος της άμυνας της πόλης” (θαυμάσια ομολογία ενσωμάτωσης των ναζί στον κρατικό μηχανισμό της Ουκρανίας, δεν βρίσκετε;)  και που ένα γεγονός (“fact”) έχει να καταθέσει γι’ αυτά τα ναζιστόμουτρα ο κύριος πρόξενος, ότι “μας τάισαν”…

(“fact”, παρεμπιπτόντως, είναι ότι οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Φύσσα έκαναν “αγαθοεργίες”, επίσης “fact” είναι ότι “τάιζαν μόνο Ελληνες” και συνόδευαν γιαγιάδες στα ΑΤΜ, αλλά το θέμα είναι πιο “fact” θέλεις να προβάλλεις, κ.Μητσέ…).   

ε) Παρακαλώ, για το τέλος, προσέξτε ένα απόσπασμα από το άρθρο του κ.Μητσου για το τάγμα Αζοφ: “Στο παρελθόν κατηγορήθηκε για ακρότητες., είχε σχέση με ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη, αλλά σήμερα έχει ενσωματωθεί στην ουκρανική εθνοφρουρά…”.

  • Τι τακτ: “Στο παρελθόν…”. Πότε, δηλαδή; Προ… Χριστού;
  • “Ακρότητες”. Τι στιλ! Ωστε το να καις – για να αναφέρουμε ένα πασίγνωστο παγκόσμια “fact” – ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους στην Οδησσό είναι μια… “ακρότητα”, δεν είναι “εγκλημα”, δεν είναι “Αουσβιτς”, δεν είναι “μαζική δολοφονία”. Μάλιστα…
  • Είχε σχέση με “ακροδεξιά κινήματα στην Ευρώπη”. Τι μπρίο! “Ακροδεξιά” κ.Μητσέ; Οχι ναζιστικά; 

Και το καλύτερο: “…αλλά σήμερα έχει ενσωματωθεί στην ουκρανική εθνοφρουρά…”!

Μα, ναι! Αυτό λέμε κι εμείς! Ακριβώς!

Οι ναζί έχουν γίνει κομμάτι του ίδιου του κρατικού μηχανισμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του κράτους της Ουκρανίας, όχι σήμερα που εσείς είπατε να ΝΑΤΟενημερωθείτε, αλλά ήδη από το 2014!

Δεν λέμε τίποτα λιγότερο, δηλαδή, κ.Μητσέ, απ’ ό,τι έγραφε (ούτε μήνας δεν πάει) η ίδια η εφημερίδα σας, “Τα ΝΕΑ”, την 1/3/2022 υπό τον τίτλο: “Τάγμα Αζόφ: Mια ακροδεξιά νεοναζιστική πολιτοφυλακή που αγκαλιάστηκε από τις ουκρανικές αρχές – Με πλούσια ναζιστική δράση έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σφαγές αμάχων”.

Μα καλά, είναι τόσο χρονοβόρο το ΝΑΤΟπροσκύνημα (σε ένα, πράγματι, έχετε δίκιο, ότι οι διαχωριστικές γραμμές καθίστανται ευδιάκριτες) που δεν προλαβαίνετε ούτε την εφημερίδα σας να διαβάσετε, κ.Μητσέ; 

Οταν βρείτε χρόνο διαβάστε το. Στείλτε το και στον πρόξενο. Και στον κ.Σχοινά.    

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση