Ξενογιαννακοπούλου: «Φτωχοποιείτε τα νοικοκυριά ενώ πληρώνετε με 8.000 € τα golden boys»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την προκλητική πριμοδότηση «γαλάζιων» golden boys στον ΕΦΚΑ με μισθούς που θα ξεκινούν από 4.000 και θα φτάνουν τα 8.000 ευρώ στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας πως την ίδια στιγμή η «πολλαπλή κρίση» και η απροθυμία κυβερνητικής παρέμβασης φτωχοποιεί «νοικοκυριά και μικρομεσαίους».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του Κωστή Χατζαδάκη, που έχει προκαλέσει την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι θεσπίζονται 256 θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών, οι οποίοι θα πληρώνονται με πλουσιοπάροχους μισθούς.

Ειδικότερα, οι διευθυντές θα αμείβονται με 4.000 ευρώ και οι γενικοί διευθυντές με 8.000 ευρώ, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι στις αντίστοιχες θέσεις λαμβάνουν 2.000 και 2.900 ευρώ αντίστοιχα.

«Είναι πρόκληση» σχολίασε για την πρόσληψη «¨γαλάζιων¨ golden boys και κομματαρχών σε όλη την Ελλάδα» και επισήμανε ότι «είναι ελάχιστα τα απαιτούμενα προσόντα» για την πλήρωση των θέσεων, αφού με αυτά δεν μπορεί καν να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

«Λευκή επιταγή στις προμήθειες»

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε, επίσης, το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται κανένα όριο στις προμήθειες που θα μπορούν να προβούν τα «γαλάζια» golden boys.

«Ακολουθείτε την πεπατημένη των 5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων» παρατήρησε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση δίνει «λευκή επιταγή για προμήθειες εκατομμυρίων κατά παρέκκλιση».

«Εκποιείτε τον ιδρώτα των συνταξιούχων»

Παράλληλα, θύμισε τις ενστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων σχετικά με τη συγκρότηση της ΑΕ, η οποία θα εκποιήσει την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Η περιουσία του ΕΦΚΑ είναι η εγγύηση συντάξεων και ο ιδρώτας των ασφαλισμένων» εξήγησε και ανέδειξε ότι στη συγκεκριμένη ΑΕ θα προσληφθούν επιπλέον 43 «γαλάζια» golden boys, τα οποία θα λειτουργούν χωρίς έλεγχο εξαιτίας της μη συμμετοχής του ΕΦΚΑ στο ΔΣ.

Επικαλέστηκε δε δημοσίευμα του capital.gr, σύμφωνα με το οποίο επτά «φιλέτα» του ΕΦΚΑ θα εκποιηθούν. «Δεν κρατιούνται τα συμφέροντα πριν καν περάσει ο νόμος…» σχολίασε δηκτικά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε περίοδο πολλαπλής κρίσης, φτωχοποιείτε νοικοκυριά και μικρομεσαίους, ενώ ανταμείβετε πλουσιοπάροχα με 8.000 ευρώ τα δικά σας παιδιά» συμπέρανε και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

«Θα το καταργήσουμε»

Κλείνοντας, η κ. Ξενογιαννακοπούλου διατύπωσε τη σαφή δέσμευση κατάργησης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπως επίσης του «αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής σύνταξης». 

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ένας άλλος κόσμος μετά το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

*Του Θέμη Τζήμα - Ξεκινούμε με ένα άρθρο του Chaim Levinson, στη Haaretz με...

Η ΝΔ ξεκίνησε την επιχείρηση τρομοκράτησης των ψηφοφόρων – ΣΥΡΙΖΑ: “Το παραμύθι δεν έχει δράκο”

Σε δεινή θέση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία,...

Έντονη κριτική Νάσου Ηλιόπουλου στη Λίνα Μενδώνη: Έχετε μίσος για τους αρχαιολόγους

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Έντονη κριτική στη στάση της...
Διαφήμιση