Ν. Τζανάκης: “Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι, θα πρέπει να ψαχτούμε” (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Προβληματισμένος για τον πολύ υψηλό αριθμό θανάτων καθημερινά στη χώρα μας από κορωνοϊό, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε χαρακτηριστικά ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000, ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.

Όπως εκτίμησε από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι αναμένεται να μειωθούν. Αν ωστόσο αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων» τόνισε. Σημείωσε δε ότι δεν υπάρξει κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα δικά κρούσματα, οι ηλικίες τους, οι συνοσηρότητες και ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε πάντως, ότι ο μεγάλος αριθμός θυμάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα οφείλεται κατ’ αρχάς στις περίπου 300.000 «αμετανόητους» που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας. Σ’ αυτούς, όπως είπε, θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση