Ν. Παππάς – Ρ. Δούρου: Αναγκαία η στήριξη του ΕΣΥ, η επανεκκίνηση μεγάλων έργων και η προστασία του περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χθες το βράδυ, οι Ν. Παππάς και Ρ. Δούρου ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε στην Πρέβεζα η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της πόλης.

Την ανάγκη πλήρους στήριξης του ΕΣΥ, των ανθρώπων και των υποδομών του κόντρα στην επικίνδυνα απαξιωτική, ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπογράμμισαν οι Νίκος Παππάς, βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών και Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από τις επισκέψεις τους σήμερα, με τον βουλευτή Πρέβεζας, Κ. Μπάρκα, στα Γενικά Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, στο πλαίσιο 2ήμερης περιοδείας στις δύο πόλεις. “Βρισκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που επί ενάμισι χρόνο κάνουν τα αδύνατα δυνατά σώζοντας καθημερινά ζωές αν και η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει, δεν κάνει προσλήψεις, δίνουν αγώνα κρατώντας όρθιο το ΕΣΥ χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς άδειες και ρεπό και ήδη μετράνε δεκάδες συναδέλφους τους νεκρούς παλεύοντας να σώσουν ζωές σε δύσκολες συνθήκες”.

Την ώρα που όλοι οι δείκτες της πανδημίας βρίσκονται στο κόκκινο, η στήριξη του ΕΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτη. Απαιτούνται προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη κενών, εκσυγχρονισμός υποδομών, διασφάλιση σύγχρονου εξοπλισμού, στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε συνδυασμό με την εμβολιαστική προσπάθεια, τη συστηματική ιχνηλάτηση και επιτήρηση, αυτά είναι τα μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι ο διχασμός, οι εκβιασμοί, τα χαράτσια και η στοχοποίηση συμπολιτών μας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστήριξαν οι Ν. Παππάς και Ρ. Δούρου. Υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αποκτήσει το Νοσοκομείο Πρέβεζας ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές και να προχωρήσει η κάλυψη όλων των κενών στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Στο Γ.Ν. Λευκάδας, που ολοκληρώθηκε, λειτούργησε και ενισχύθηκε με ιατρικό προσωπικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επί κυβέρνησης Τσίπρα, οι Ν. Παππάς, Ρ. Δούρου και Κ. Μπάρκας, με τον συντονιστή της ΝΕ Λευκάδας, Χρήστου Γληγόρη, τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Β. Μίχα, τον πρώην βουλευτή Λευκάδας, Στ. Γρηγόρη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συναντήθηκαν με τον Διοικητή, Γ. Μπάκαβο και κατόπιν με εκπροσώπους των εργαζομένων. Νωρίτερα, είχαν επισκεφθεί το Γ.Ν. Πρέβεζας όπου συναντήθηκαν με το Σωματείο Εργαζομένων, παρουσία αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, με επικεφαλής τον Γραμματέα Βήσσαρη Μίχα.

Νωρίτερα, χθές το πρωί ο Νίκος Παππάς είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, Χρήστο Δημόπουλο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Μπούρη. Κατά τις επαφές του τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, να αρθεί ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες στις ΜμΕ από τον δανεισμό, να αποτραπεί η πρόβλεψη του σχεδίου Πισσαρίδη για βίαιη εκκαθάριση της αγοράς.

Από την πλευρά της, το πρωί της Παρασκευής, η Ρένα Δούρου μαζί με τον Κ. Μπάρκα είχαν διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στον Δήμο Ζηρού (όπου μετείχε και ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Τάκης Νικολόπουλος), της Επιτροπής Αγώνα για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του δάσους της Βαλανιδορράχης (όπου εκτός από τον Αν. Γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετείχε και ο Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Καναλακίου Πάργας, Σάκης Παππάς) ενώ συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Μπάιδα-Μαυρής, Πάνο Βάσσο.

Μετά από τη συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στον Δήμο Ζηρού, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα πρέπει να συμβαδίζει με την εγκατάσταση των ΑΠΕ, που αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για τη δίκαιη πράσινη μετάβαση. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστιες αφού, όχι μόνο ακύρωσε το περιβαλλοντικό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά συνεχίζει να καθυστερεί την κρίσιμη ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.

“Η Ν.Δ. διχάζει περιφερειακά, όπως κάνει με το πάγωμα των υποδομών που πληρώνει και η Πρέβεζα. Διχάζει κοινωνικά με τον κοινωνικό αυτοματισμό σε κάθε θέμα που τα βρίσκει σκούρα. Διχάζει οικονομικά, όπου έχει βάλει μπροστά μια μηχανή εξόντωσης των ΜμΕ και των εργαζομένων”, επεσήμανε ο Ν. Παππάς για να συμπληρώσει: “Η εμπιστοσύνη μεγάλων κομματιών της κοινωνίας στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη κλονίζεται. Ακόμα και όσων τον στήριξαν. Η παράταξή μας έχει αποθέματα δυνάμεων, δυνατότητα παρέμβασης, διαμόρφωσης και επίτευξης της νίκης. Να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη η κοινωνία”.

Από την πλευρά της, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

“Με αίσθηση ευθύνης, στη βάση και της κυβερνητικής μας εμπειρίας, έχοντας μάθει από τα λάθη μας, κτίζουμε μαζί με τους πολίτες τον πλειοψηφικό, δημοκρατικό, αριστερό πόλο που χρειάζεται η δημοκρατική διακυβέρνηση. Και αυτό δεν αφορά μια ελίτ. Αλλά όλους και όλες, και είναι η συντριπτική πλειοψηφία, που σήμερα υποφέρουν από τις νεοδεξιές πολιτικές. Και η παρουσία σας εδώ, στην ανοικτή πολιτική μας εκδήλωση, είναι μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι τα πράγματα αλλάζουν”.

Πηγή: Κείμενο left.gr – Φωτογραφίες από την Ρένα Δούρου

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...
Διαφήμιση