Ν. Παππάς: Είναι πολλά τα χρήματα πάνω στο τραπέζι για μια φθαρμένη κυβέρνηση (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης από αυτή την Βουλή, είναι για τη μοιρασιά των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και για τη συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε πολύ λιγότερες μονάδες», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.  

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει αγώνα δρόμου για την υλοποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη και τη διάθεση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης εκεί που τα έχει υποσχεθεί. Υπάρχουν όμως καθυστερήσεις σε σχέση με τις υποσχέσεις, αλλά και ραγδαία φθορά της κυβέρνησης από την τραγική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, με αποτέλεσμα αυτοί που έλαβαν τις υποσχέσεις, να θέτουν ερωτήματα για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις. Επομένως, είναι λογικό η κυβέρνηση να συζητά σενάρια που παραπέμπουν σε σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή. 

Ο διακηρυγμένος στόχος είναι η υλοποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, ο οποίος λόγω του ότι η υλοποίησή του θα προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και λόγω της συντριπτικής ήττας της κυβέρνησης που έχει ήδη υποστεί σε μείζονα ζητήματα, χρειάζεται πολιτική ηγεσία με μεγάλες συναινέσεις. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε μία φάση που παίρνει πρωτοβουλίες οι οποίες ξεφουσκώνουν πάρα πολύ γρήγορα και δεν είναι σε θέση να ισοφαρίσουν τη μεγάλη μείωση του πραγματικού εισοδήματος που υφίστανται τα χαμηλότερα και μεσαία νοικοκυριά, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας.Επίσης ο πληθωρισμός δεν αποτυπώνει την πραγματική επιβάρυνση που υφίστανται τα νοικοκυριά. 

Είναι προφανές ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν γνωρίζουν την κλίμακα του προβλήματος και δεν μπορούν να ακουμπήσουν το μέσο νοικοκυριό. Πρόκειται για ειρωνεία της κυβέρνησης όταν λέει ότι θα επιδοτήσει τα νοικοκυριά για να πάρουν αναβαθμισμένες ηλεκτρικές συσκευές. 
 
Για αυτό το λόγο έχει τεράστια σημασία, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να επαναλαμβάνει τις ρηξικέλευθες και στοχευμένες προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει. Να τονίζει την ανάγκη καθημερινά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα καύσιμα, για  μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, έτσι ώστε να περάσει αμέσως αυτή η ελάφρυνση στον καταναλωτή. 

Επίσης είναι αναγκαία η αύξηση στον κατώτατο μισθό. Πρέπει ο κατώτατος μισθός να πάει στα 800 ευρώ, ταυτόχρονα να υποστηρίζεται η μικρή και μεσαία επιχείρηση με τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του φόρου προστιθέμενης αξίας. 

Αυτές οι παρεμβάσεις όμως απαιτούν τόλμη και άλλου τύπου προσανατολισμό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ Μητσοτάκης ο οποίος μας έχει καταστήσει πρωταθλητές στη λιτότητα στην Ευρώπη, δεν μπορεί να εφαρμόσει τέτοιες παρεμβάσεις.  

Αναφορικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛΛ απέναντι στα σενάρια υπεράνω εκλογών, ο κ Παππάς υπογράμμισε ότι «ο κοινός παρανομαστής σ΄ αυτά τα σενάρια είναι η αδιατάρακτη εφαρμογή των βασικών κατευθύνσεων του οικονομικού προγράμματος. 

Η εφαρμογή αυτή, δεν μπορεί να αφορά μία προοδευτική διακυβέρνηση. Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο προς τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο. Όταν λέει να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά να μη γίνουν εκλογές, είναι προφανές ότι ζητάει άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή. Το ζήτημα όμως είναι: Μπορεί μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να υπάρξει από αυτή τη Βουλή; Αυτό δεν είναι δευτερεύον ερώτημα αλλά το μείζον κεντρικό πολιτικό ερώτημα στο οποίο πρέπει ξεκάθαρα να απαντήσει». 

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση