Ν. Μπελαβίλας: Ανοχύρωτη η Αττική, με τσουβάλια άμμου ετοιμάζονται για την κακοκαιρία “Μπάλλος” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Λόφοι από μπάζα στο φαληρικό Δέλτα, σταμάτησε το αντιπλημμυρικό κανάλι που ξεκίνησε επί Δούρου»

Την δραματική απουσία κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής από την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου διαπίστωσε κλιμάκιο αυτοδιοικητικών με την πρώην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» Νίκο Μπελαβίλα. «Απογοητευτική η στάση των αρμοδίων και των υπουργών, ελπίζουν στην… Θεία επέμβαση για να σωθούν οι περιοχές» είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και τον Νίκο Ξυδάκη ο Νίκος Μπελαβίλας.

Ειδικά για το Φαληρικό Δέλτα, ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, εξήγησε ότι «το έργο που ξεκίνησε επί Δούρου για το άνοιγμα του αντιπλημμυρικού καναλιού του Φαλήρου που θα απορροφήσει τα νερά σε περίπτωση κινδύνου, εδώ και δύο χρόνια, έχει μείνει στάσιμο». Έχει προηγηθεί κοινή επιστολή των δημάρχων Νίκαιας – Ρέντη, Πειραιά – Μοσχάτου και Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης που ζητούσαν την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων και την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

«Το μεγάλο αυτό έργο – για το οποίο δεν είχε γίνει τίποτα από το 2002 και ξεκίνησε επί Περιφερειακής Διοίκησης Δούρου, εδώ και πλέον ένα μεγάλο εργοτάξιο με λόφους από μπάζα. Σε οποιαδήποτε νεροποντή θα πλημμυρίσει, αλλά οι απαντήσεις των αρμόδιων αρχών είναι απογοητευτικές» εξηγεί. Υπενθυμίζει, μάλιστα τις προειδοποιήσεις όλων των ειδικών. «Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Τα λέει ο Ευθύμιος Λέκκας, τα λέμε εμείς, δεν υπάρχει σοβαρός επιστήμονας που να λέει ότι δεν κινδυνεύει η Αθήνα αν δεν υπάρξουν έργα από τις Αχαρνές μέχρι το Φάληρο».  

Καταλογίζει ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς και στην Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας πως, πλέον, «οι αυτοδιοικητικοί αρχίζουν να προετοιμάζονται μόνοι τους. Ο δήμος Πειραιά  προμηθεύθηκε χθες τσουβάλια από άμμο, όσο κι αν αυτό ακούγεται πρωτόγνωρο, έτσι ώστε την στιγμή του κινδύνου να στήσει φράγματα όπου χρειαστεί και να εκκενώσει περιοχές».

«Είναι δραματικό» τονίζει. «Το είδαμε να συμβαίνει και στην Εύβοια».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση