Ν. Βούτσης: Χάθηκε η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, απαιτούνται εκλογές (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Είναι απολύτως σαφές πως η εμπιστοσύνη προς αυτή την κυβέρνηση για να διαχειριστεί και το ζήτημα της πανδημίας και το ζήτημα της ακρίβειας έχει χαθεί, και υπό αυτή την έννοια είναι αναγκαιότητα κοινωνική και πολιτική να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό και να αναλάβει μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα», δήλωσε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και με αφορμή όσα προοιωνίζονται με φόντο την επέλαση της πανδημίας, είναι σαφές πως αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση υπέρ του κοινωνικού συνόλου», σημείωσε ο κ. Βούτσης, ενώ πρόσθεσε πως «μέσα στον Ιανουάριο και στον Φεβρουάριο αντί της συγκυριακής ανόδου – όπως μας έλεγαν – των τιμών, θα έχουμε αυξήσεις έως και 45% στα είδη πρώτης ανάγκης και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σύμφωνα με τους επίσημους δείκτες θα είναι ακριβότερο κατά 15%-20% σε σχέση με πέρυσι.

Μπαίνουμε σε μια λαίλαπα ακρίβειας που ταυτόχρονα με την μη αντιμετώπιση της πανδημίας, συνιστά για την κοινωνία μια δυστοπική κατάσταση. Πρόκειται για ακραία πολιτική ανηθικότητα, η επί μήνες επιμονή της κυβέρνησης να ισχυρίζεται πως η ακρίβεια είναι προσωρινή. Απαιτείται παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα με την προσφυγή στις κάλπες». 

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «είναι σαφές πως όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τα κόμματα της Αριστεράς να πάρουν ευθεία, καθαρή θέση για τα κεντρικά διλήμματα που έχουν τεθεί. Το σύστημα της απλής αναλογικής προσφέρεται για προγραμματικές συγκλίσεις, εν προκειμένω εμείς λέμε για προγραμματικές συγκλίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση, για να διαμορφωθεί μια εναλλακτική προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μία κυβέρνηση στην οποία ή θα συμμετέχουν ή θα την στηρίζουν και άλλα κόμματα. Αυτό το ζήτημα έχει τεθεί πια με όρους κοινωνίας και δεν μπορούν οι άλλες δυνάμεις να υπεκφεύγουν. Ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις είναι και το ΚΙΝ.ΑΛ και ο νέος του πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης, που θα πρέπει με πολύ μεγάλη σαφήνεια να υποδείξει τις δικές τους διαθέσεις σε σχέση με την κυβερνώσα παράταξη. Θέλουν ή δε θέλουν να πέσει αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να πάρουν θέση σε αυτό. Είναι δικό τους ζήτημα βέβαια το timing». 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Γενοκτονία στη Γάζα: Είναι απαραίτητο να εξεγερθούμε ενάντια στη βαρβαρότητα

Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι πρωτοφανές στην ιστορία του 21ου...

Μόσχα: Ορκίστηκε πρόεδρος για πέμπτη φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν – “Θα νικήσουμε μαζί”

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μια νέα...
Διαφήμιση