Νότης Μαυρουδής: «Στις καλύτερες στιγμές μας ψάχνουμε τον εμφύλιο» (βίντεο-συνέντευξη)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Νότης Μαυρουδής, 50 χρόνια τώρα δημιουργός από τους πιο σημαντικούς στην μουσική, μιλά στο Militaire.gr ,με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του «Επίκαιρα και Διαρονικά». Και μιλά για όλα τα δραματικά επίκαιρα που ζούμε…

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επίθεση της Δύσης σε ότι έχει να κάνει με τον ρωσικό πολιτισμό, αλλά και για την εθνική μας παθογένεια , αυτή που μας κάνει στις καλύτερες στιγμές μας να ψάχνουμε μια αφορμή για να κάνουμε «εμφύλιο». Σαν κι αυτόν που διεξάγεται αυτές τις ημέρες με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παιδί του εμφυλίου κυριολεκτικά ο κ.Μαυρουδής -η ιστορία που διηγείται στο τέλος της συνέντευξης είναι συγκλονιστική- τον έχει αφήσει για τα καλά πίσω του και αυτό προκύπτει και από τη μουσική του, αλλά και από τα γραπτά του.

Ο Νότης Μαυρουδής είναι γόνος Ελλήνων προσφύγων από τον Πόντο, γεννημένος το 1945. Η επαφή του με τη μουσική ξεκινάει σε ηλικία 13 ετών με την κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Δημήτρη Φάμπα στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1969.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινάει το 1961 στις μπουάτ της Πλάκας όπου ερμήνευε κλασικές συνθέσεις για σόλο κιθάρα, αλλά και συνοδεύοντας τραγουδιστές της εποχής. Εκεί γνώρισε τον Αλέξανδρο Πατσιφά (εταιρία Lyra) στον οποίο οφείλει τη δισκογραφική και συνθετική του διαδρομή.

Το 1982 δημιούργησε το έντυπο περιοδικό μουσικής, «με αφορμή την κιθάρα», με την επωνυμία TaR (χορδή) και από το 2006 λειτουργεί διαδικτυακά στη διεύθυνση www.tar.gr. Η δισκογραφία του (έως σήμερα) αποτελείται από 40 άλμπουμ, με κεντρικό πυρήνα τον λυρισμό και τη μουσική απόδοση του ποιητικού λόγου.

Έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί ως χρονογράφος σε πολλές σημαντικές εφημερίδες και περιοδικά. Έχει εκδώσει 6 βιβλία.

Πηγή: militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση