Νίκος Χαρδαλιάς: Παραδέχθηκε ότι από τα 73 εναέρια μέσα επιχειρούν μόνο τα 20

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Ν. Χαρδαλιάς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τoν ανεπαρκή τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών – Αντί αυτού παρέθεσε πολλούς αριθμούς που τον οδήγησαν στην παραδοχή ότι μόνο 20 εναέρια μέσα επιχειρούν – Δήλωσε ότι η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού

Επιτυχίες προσπάθησε να μετρήσει ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης.

Η απάντηση και οι εξηγήσει που κλήθηκε να δώσει σήμερα το μεσημέρι ο Ν. Χαρδαλιάς έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικότερης κατακραυγής που εισπράττει η κυβέρνηση για τον ανεπαρκή τρόπο που διαχειρίζεται τα πύρινα μέτωπα.

Χαρακτηριστικό είναι δε, πως έκανε την παραδοχή ότι μόνο 20 από τα εναέρια μέσα επιχειρούν. Μάλιστα, επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση την οποία ακόμα και σήμερα βιώνει η Εύβοια στις καιρικές συνθήκες, τον πυκνό καπνό και τις εστίες που έκαιγαν ταυτόχρονα. 

Επέμεινε ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ξέφυγε επειδή υπήρχαν ισχυροί άνεμοι – ενώ όλοι μπορούσαν να δουν ότι επικρατούσε άπνοια – , με μελοδραματικό τρόπο κόμπιασε ζητώντας «να μην πυροβολούν τους μαχητές την ώρα της μάχης», ενώ ανέφερε ότι οι παραιτήσεις όλων των υπουργών είναι «στο συρτάρι του πρωθυπουργού και η δική του πάνω-πάνω».

Με επιθετικό και προκλητικό ύφος, καθ’ όλη την διάρκεια της στυνέντευξης τύπου, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πείσει ότι όλα έγιναν ορθά, την ίδια στιγμή που η Εύβοια αντιμετωπίζει για 8η μέρα την πύρινη λαίλαπα και πολλά χωριά σε Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία συνεχίζουν να εκκενώνονται.   

Ο υφυπουργός είπε τουλάχιστον τρεις φορές ότι επρόκειτο για μια «συγκυρία μοναδική στην ιστορία της Πυροσβεστικής» και ότι χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν «586 πυρκαγιές σε 8 ημέρες».Ωστόσο, ομολόγησε ότι τελικά δεν υπήρχε εναέρια επιτήρηση στην έναρξη της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Όπως δικαιολογήθηκε, οι δύο τράκτορες που κανονικά περιπολούν από τις 11 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, εκείνη την ημέρα δεν ήταν στον αέρα καθώς το υψηλότερο σημείο της θερμοκρασίας αναμενόταν στις 3-3.30. Η φωτιά όμως ανακοινώθηκε στις 13.22. Μάλιστα, ο Ν. Χαρδαλιάς επέμεινε ότι υπήρχαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, κάνοντας λόγο για ριπές 6 μποφόρ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ενεργοποιήθηκε εγκαίρως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός. «Λυπάμαι που τόσο ανεύθυνα κάποιοι επικαλούνται ζητήματα που δεν γνωρίζουν ή δεν αντιλαμβάνονται» είπε επιθετικά.

Ο υφυπουργός αποτύπωσε χαρακτηριστικά το δόγμα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι τρίτο στην προτεραιοποίηση ήταν να σωθούν τα δάση και οι καλλιέργειες, ενώ υπεραμύνθηκε των μαζικών εκκενώσεων.

Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε την κοροϊδία του ελληνικού λαού όλες αυτές τις ημέρες από την κυβέρνηση.

Διέψευσε εντελώς τα στοιχεία σχετικά με τα εναέρια μέσα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σκέρτσος πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.

Αποδεικνύεται πλέον πως το γραφείο του πρωθυπουργού από την αρχή της εθνικής οικολογικής τραγωδίας είχε μια και μόνη έννοια: πώς θα πει ψέματα και πώς θα διαστρεβλώσει για να απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη.

Ακριβώς γι’ αυτό και εχθές ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συγγνώμη και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς τα βρήκε όλα άψογα. Ακόμα μια μέρα συνεχίζουν να παίζουν το κρυφτούλι των ευθυνών πάνω στις στάχτες των κόπων μιας ζωής χιλιάδων πολιτών.

Η στάση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί σχολείο εμπαιγμού και θρασύτητας».

Πληροφορίες: Εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση