Νίκος Καπραβέλος: Οργή για την κυβερνητική λήξη της πανδημίας με πολιτικούς όρους (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ιδιαίτερα έντονο και καυστικό τρόπο ο Νίκος Καπραβέλος, γιατρός της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού, σχολίασε τις κυβερνητικές αποφάσεις για χαλάρωση των μέτρων επισημαίνοντας ότι «πάνε να λήξουν την πανδημία με πολιτικούς όρους και όχι ιατρικούς».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μιλώντας στην ΕΡΤ έδειξε την απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Πολιτείας επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να δίνεται μήνυμα χαλαρότητας τη στιγμή που κάθε μήνα στην Ελλάδα πεθαίνουν 1.500 άνθρωποι από κορωνοϊό, αριθμό που χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο. Παράλληλα επεσήμανε ότι τα περίπου 25.000 κρούσματα που έχουμε καθημερινά στη χώρα μας είναι αριθμός ίσος με τα κρούσματα που καταγράφονται στις ΗΠΑ.

«Όταν καλλιεργούμε την άποψη ότι ο κορωνοϊός τελείωσε είναι ότι χειρότερο» είπε μετ΄επιτάσεως ο Νίκος Καπραβέλος κρούοντας για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο επέλασης ενός πέμπτου κύματος της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι η Αθηνά Λινού με δηλώσεις της χθες Τετάρτη εξέφρασε την αγωνία της για την παραλλαγή Όμικρον 2 και ζήτησε τη λήψη πρόσθετων μέτρων με περιορισμό του αριθμού των ατόμων που θα μπαίνουν στους κλειστούς χώρους. 

Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα πόσο επιθετική είναι από πλευράς σοβαρής νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση