Νέες απειλές Βορίδη για την επ’ αόριστον αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε νέες εκβιασμούς προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με… πειθώ και κίνητρα επιχειρεί να αλλάξει γνώμη σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.  Αναφερόμενος στο τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε εργαζομένους μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς υποστήριξε πως ο χρόνος που θα βρίσκονται σε αναστολή είναι αόριστος και σύμφωνα με τη σχετική διάταξη έως τα τέλη Οκτωβρίου η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επαναξιολόγηση θα γίνει ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, την πορεία του προγράμματος εμβολιασμών αλλά και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα συμμορφωθεί.

Kαι εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για τα εμβόλια, δεν ταυτίζονται με τις συνομωσιολογικές θεωρίες των αρνητών στις πρόσφατες συγκεντρώσεις.

Παρά την ξεκάθαρη τακτική εκφοβισμού, ο υπουργός απέρριψε την κριτική περί διχασμού της κοινωνίας και τιμωρίας εργαζομένων υποστηρίζοντας πως στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. 

Οι νέες απειλές του κ. Βορίδη έρχονται παρά τις αντιδράσεις σε προηγούμενες δηλώσεις του για πειθαρχικά συμβούλια στο Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο ισχύον πλαίσιο, και για απολύσεις τόσο στο Δημόσιο όσον και στον ιδιωτικό τομέα.

* Από efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση