Μύκονος: Έντονες αντιδράσεις από επιχειρηματίες και εργαζόμενους μετά τα νέα μέτρα στο νησί

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Μύκονο, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για επαναφορά του lockdown στο νησί.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν εκτός από τους τοπικούς παράγοντες του νησιού, μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών, εργαζομένων, αλλά και κατοίκων.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, αναμένεται έντονη αντίδραση από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και την κοινωνία του νησιού για την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει lockdown.

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι καταστροφικό για την τοπική οικονομία του νησιού.

«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα άδικα μέτρα»

Από την πλευρά του, για «αιφνιδιαστική λήψη μέτρων», κάνει λόγο ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά την απόφαση των αρχών να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα στο νησί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η επιβολή των μέτρων «έστω για 10 ημέρες», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κουκάς, «στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί, που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, είναι μια άστοχη ενέργεια, η οποία, επί της ουσίας, δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία που, στο πλαίσιο του εφικτού, έκανε ό,τι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία».

Ο δήμαρχος της Μυκόνου αναφέρει ότι η Πολιτεία «πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη» – όπως την αποκαλεί – «αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας, οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και, η Μύκονος, το μόνο νησί όπου δεν θα ακούγεται μουσική».

Και καταλήγει πως εάν δεν αναθεωρήσει η κυβέρνηση τα μέτρα για το νησί,το μόνο που θα πετύχει είναι «οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο για να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση