Μυρωδιά από «Λεμονόφυλλα»: Είκοσι τρεις μικρές ιστορίες της Αθηνάς Δασκαλάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στο βιβλίο της Λεμονόφυλλα, η Αθηνά Δασκαλάκη μας διηγείται είκοσι τρεις μικρές ιστορίες στις οποίες θα αναγνωρίσουμε κάτι από τον εαυτό μας.

Οι ηρωίδες και οι ήρωές της μας αφηγούνται τις καθημερινές τους ιστορίες καθώς ψήνουν τον καφέ, περιμένουν σε στάσεις λεωφορείων ή παραγγέλνουν χυμό πορτοκάλι, λίγο πριν αυτές χαθούνε στη λήθη: η Φρειδερίκη ή αλλιώς η γυναίκα φάντασμα, η γυναίκα με τα ρόδια, η Άννα που είχε εμμονή με τα μεγαλεία, η Θεία Σούλα και η «πορτοκαλού», ο Ναπολέων από τα Σεπόλια, η Αλίκη που έγινε τραγούδι και κέρδισε την αθανασία.

Μας μιλούν για τον χρόνο που φεύγει, για σημερινές γιαγιάδες άλλοτε μικρά κορίτσια από την Μικρά Ασία, για μικρά αγόρια που μεγάλωσαν αλλά δεν έγιναν ποτέ άντρες, για ανθρώπους που συνάντησαν το πεπρωμένο τους, όσο και αν προσπάθησαν να το αποφύγουν, για όλους εμάς που καταφέρνουμε να επιβιώνουμε από τις συμφορές. «Πρέπει να αντέξουμε για αυτούς που δε θα αντέξουνε», μας λέει η «Κούλα γεννημένη στην Λευκωσία» σε μια από αυτές. Όλες μιλάνε για τις μικρές και τις μεγάλες μας απώλειες. Τους ανθρώπους αυτών των ιστοριών ενώνει κάτι κοινό: έχουν απωλέσει κάτι, όπως και εμείς. Όλοι μας έχουμε χάσει κάτι.

Τα εσωτερικά τοπία της Δασκαλάκη είναι οι δικοί μας τόποι εξορίας που μας συντροφεύουν παντού. Γιατί, όπως αναφέρει και η ίδια στο βιβλίο της, «ίσως ο χρόνος είναι κοινός για όλους».

Η Αθηνά Δασκαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και τις Μειονότητες από το ίδιο Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται στο χώρο των γραφικών τεχνών. Ασχολείται με το διήγημα δημοσιεύοντας σε περιοδικά και ανθολογίες. Διατηρεί το ιστολόγιο: athinastories.wordpress.com

Τα Λεμονόφυλλα, της Αθηνάς Δασκαλάκη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Γραφομηχανή» σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (ISBN: 978-618-84394-8-1).

Κεντρική διάθεση: Ι. Νικολόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε. (Ζαλόγγου 9, Αθήνα | 210 3800520)
Στο βιβλιοπωλείο Λεμόνι στο Θησείο https://www.lemoni.gr/bookshop/

Στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης: https://www.evripidis.gr/search.asp?pid=89693149-2f5b-4684-8e1f-43b6e604eb4c

Στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία: https://www.protoporia.gr/daskalakh-a8hna-lemonofylla-9786188439481.html

Στα βιβλιοπωλεία Βιβλιοτοπία: https://www.bibliotopia.gr/gr/el/products/lemonofylla

* Της ‘Ελενας Ακύλα στο left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση