Μπάιντεν: Άν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά ή πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία θα απαντήσουμε

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Λευκός Οίκος έχει συγκροτήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να σχεδιάσει πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής -χημικά, βιολογικά ή πυρηνικά- στην εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με τον Μπάιντεν να ξεκαθαρίζει ότι «οι ΗΠΑ θα απαντήσουν»

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εγείρει την προοπτική χρήσης πυρηνικών όπλων καθώς αγωνίζεται να καταβάλει την αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα, τον οποίο η ρωσική κυβέρνηση αποκαλεί «ειδική επιχείρηση». Αυτήν την εβδομάδα, το Κρεμλίνο είπε ότι τέτοια όπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση «υπαρξιακής απειλής».

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα είναι ψευδείς, λέγοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Μόσχα μπορεί να καταφύγει στη χρήση τους.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε χημικά όπλα στην εισβολή της στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντούσαν. «Θα απαντούσαμε, θα απαντούσαμε αν τα χρησιμοποιήσει. Η φύση της απάντησης θα εξαρτηθεί από τη φύση της χρήσης», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε «το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο από ποτέ» που τάχθηκε υπέρ της απομπής της Ρωσίας απο την Ομάδα των Είκοσι (G20) , σημειώνοντας ότι το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του που είχε σήμερα με τους ηγέτες άλλων χωρών και οργανισμών στις Βρυξέλλες.

«Η απάντησή μου είναι ναι, εξαρτάται από την G20», είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από την G20.

* Με πληροφορίες από το ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση