Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις – Πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πληροφορίες κάνουν λόγο για απώλεια τεσσάρων εκατοστιαίων μονάδων  εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και του φιάσκο του ανασχηματισμού.

Ο “κύβος ερρίφθη”. Η χώρα βαδίζει προς πρόωρες εκλογές. Το παράθυρο άφησε ορθάνοιχτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ τόσο με την ομιλία όσο κυρίως με τα μέτρα που παρουσίασε. Μπορεί να έκανε λόγο για 3,5 δισ. ευρώ μέτρα, αλλά από αυτά μόνο τα 402 εκατομμύρια αφορούσαν σε νέα μέτρα.

Το τρικ Μητσοτάκη ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πράγμα που έκανε τον συνήθως μετριοπαθή Ευκλείδη Τσακαλώτο να μιλήσει οργισμένα για «πολιτική απατεωνιά» υιοθετώντας ουσιαστικά τη φρασεολογία που Αλέξη Τσίπρα όταν στη Βουλή αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτικό απατεώνα, αλλά τότε ο Τσακαλώτος είχε αντιδράσει.

Την ίδια θέση εξέφρασε σε χτεσινό της δημοσίευμα και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Καθημερινή”  σε δημοσίευμα στο οποίο ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων είχαν περιληφθεί στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, υιοθετώντας εμμέσως τη λογική της λαθροχειρίας Μητσοτάκη με τα μέτρα της ΔΕΘ.

Προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών κινούνται σχεδόν όλοι οι αναλυτές και τις τοποθετούν την άνοιξη το 2022 (το είπε και ο Αλέξης Τσίπρας) με απώτερη ημερομηνία τον Ιούνιο 2022.

Ενα πρόσθετο στοιχείο το οποίο δείχνει πρόωρες εκλογές είναι η άφιξη στην Αθήνα του Αμερικανού επικοινωνιολόγου Stan Greenberg, ο οποίος παρουσιάστηκε ως φίλος του πρωθυπουργού και άμισθος, παρότι είναι πανάκριβος επαγγελματίας, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών.

Τα πάντα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, τα οποία καθοδηγούν τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ηδη οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για μονοψήφια ποσοστά διαφοράς ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μάλιστα ο Μανώλης Κοττάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα “Εστία” την τοποθετεί στις 7 εκατοστιαίες μονάδες επικαλούμενος πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία και κάνει λόγο για απώλεια τεσσάρων εκατοστιαίων μονάδων  εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και του φιάσκο του ανασχηματισμού.

Το σάιτ pronews.gr επικαλούμενο δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργήσει πρεσβείες στην Αθήνα κατεβάζει τη διαφορά στις 2 με 3 εκατοστιαίες μονάδες.

Και οι δύο πληροφορίες αποκαλύπτουν τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και την επιβεβαιώνει η εσπευσμένη άφιξη στην Αθήνα του πανάκριβου Αμερικανού επικοινωνιολόγου και…φίλου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

* Ρεπορτάζ του Θανάση Λυρτσογιάννη στο eretikos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...

Βουλή: Ένας προκλητικός Μητσοτάκης με ψέματα και διαστρεβλώσεις

Χωρίς καμιά παραδοχή ούτε για το μπάζωμα στον τόπο...
Διαφήμιση