ΜΜΜ: Στάσεις εργασίας σε μετρό και λεωφορεία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε μετρό και λεωφορεία

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν δρομολόγηση συρμών χωρίς κλιματισμό, ενώ οι οδηγοί λεωφορείων διαμαρτύρονται ότι εργάζονται σε διακεκομμένες βάρδιες.

Στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό και ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2, 3) που όπως καταγγέλλουν αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ για να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Παράλληλα επισημαίνουν πως αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό».

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη» τονίζουν.

Καταγγέλλουν επίσης ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των 40χρονων γερασμένων συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».

Κι αυτό την ώρα που – όπως επισημαίνουν – 7 συρμοί τελευταίας παραλαβής σαπίζουν στους χώρους εναπόθεσης, επειδή ουδείς μέχρι στιγμής εδώ και πολλά χρόνια, δεν κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό που αφορά στην επιδιόρθωση των γεννητριών τους.

Την ίδια στιγμή, καθημερινές 5ωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου. Σήμερα Δευτέρα εκπνέει η διορία που έχουν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ να σταματήσει τις διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

Με απόφαση που έχει ήδη λάβει το Συνδικάτο Εργαζομένων, οι οδηγοί καλούνται να μη δουλεύουν με διακεκομμένο ωράριο ή να εργάζονται στα ρεπό τους έως και σήμερα Δευτέρα, ενώ εάν και στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν οι λεγόμενες «κατσαρές» βάρδιες, από την Τρίτη 5 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, θα πραγματοποιούνται καθημερινά στάσεις εργασίας μεταξύ 12:00 – 17:00.

Τα οχήματα και οι οδηγοί της ΟΣΥ εκτελούν ακόμα το χειμερινό ωράριο με αποτέλεσμα να προγραμματίζονται και διακεκομμένες βάρδιες, ενώ τα οχήματα και οι οδηγοί των ΚΤΕΛ, στα οποία έχουν εκχωρηθεί οι 60 περιφερειακές γραμμές του ΟΑΣΑ εφαρμόζουν ήδη το θερινό ωράριο εκτελώντας μειωμένα δρομολόγια.

Πληροφορίες από την εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...

Τα ατυχήματα στη λιπασματοβιομηχανία Καβάλας και η ασφάλεια της περιοχής

Η λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας, η μοναδική τέτοιου είδους εγκατάσταση...

Μενέλαος Χαραλαμπίδης – Βιβλίο: «Οι δωσίλογοι» & η ιστορία ως εφόδιο για τον πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης συζητά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη Στο...
Διαφήμιση