Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Απάντησε με καθυστέρηση δύο ημερών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Υστερα από δύο ημέρες που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει απαντήσεις για τα εναέρια μέσα και για την απουσία του Beriev τη Δευτέρα, χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη βραδινή ενημέρωση -χωρίς δημοσιογράφους- απάντησε λακωνικά και με μικρή απόκλιση στον αριθμό των εναέριων μέσων που χρησιμοποιήθηκαν στα Βίλια τη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, χωρίς αυτή τη φορά να αναφέρει ότι απαντά ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε “δημοσιεύματα” και “ανακοινώσεις” μιλώντας για “άμεση” κινητοποίηση και συμπληρώνοντας ότι στις χθεσινές φωτιές πέταξαν 19 εναέρια μέσα στο Λαύριο και 21 στα Βίλια.

Αντιπαραβάλλοντας όμως τα στοιχεία που ο ίδιος έδινε το βράδυ της Δευτέρας, επαληθεύεται ο αριθμός για το Λαύριο, αλλά όχι για τα Βίλια, όπου, σύμφωνα με τις δικές του ανακοινώσεις, επιχειρούσαν τη Δευτέρα στο σύνολό τους 17 εναέρια μέσα.

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χρήστος Σπίρτζης ζητούσε για δεύτερη ημέρα δημόσιες απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το γιατί τη Δευτέρα δεν επιχείρησε το Βeriev.

Μάλιστα ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και το δημοσίευμα του avgi.gr, το οποίο ανέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το μεγάλων δυνατοτήτων ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο είχε εξαντλήσει εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες τις ώρες πτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους Ρώσους κατά τη σύμβαση ενοικίασης και απαιτούνταν η επέκτασή της, η οποία καθυστέρησε.

Όπως επισημαίνει ο Χρ. Σπίρτζης, «εγείρονται, λοιπόν, πολλά θέματα πολιτικής ευθύνης και αναποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους αν οι απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να μην μειωθούν περαιτέρω τα ελάχιστα εναέρια μέσα που επιχειρούν. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Βeriev και γιατί καθυστέρησαν να συνδράμουν τα υπόλοιπα εναέρια μέσα».

Μάλιστα ερωτήματα για τα εναέρια μέσα έθεσε χθες και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παύλος Χρηστίδης.

Για το Beriev o Mιχ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι βρισκόταν από τις 13 Αυγούστου σε προγραμματισμένη συντήρηση λόγω συμπλήρωσης των ωρών πτήσης συμπληρώνοντας ότι η συντήρηση ήταν πιο ενδελεχής λόγω του πρόσφατου ατυχήματος ίδιου αεροσκάφους στην Τουρκία.

Το ρωσικό αεροσκάφος σηκώθηκε χθες το μεσημέρι τελικά μαζί και με τα δύο ρωσικά Ιλιούσιν για τα μέτωπα της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ. Σπίρτζης αναμένεται να καταθέσει σχετικό αίτημα κατάθεσης εγγράφων στο πλαίσιο το κοινοβουλευτικού ελέγχου μόλις ανοίξει η Βουλή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής στον ρ/σ Στο Κόκκινο το μεσημέρι της Δευτέρας -αφού εκδηλώθηκε η φωτιά στα Βίλια- τα εναέρια μέσα έφυγαν και επέστρεψαν καθώς η φωτιά φούντωνε.

* Ρεπορτάζ της Έλλης Ζώτου στην εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση