Μια κυβέρνηση μούρλια!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Τάσος Παππάς – Εχουμε την πιο φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία στον πλανήτη; Ανόητη ερώτηση. Και βεβαίως την έχουμε. Το είπε καθαρά και ξάστερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν από λίγο καιρό, όταν μας ενημέρωνε μέσω του πιο φιλοκυβερνητικού δικτύου ότι οι θεσμοί, η κοινωνία και το κόμμα-ιδιοκτήτης της Ελλάδας απέτρεψαν την κατάλυση του πολιτεύματος.

Πότε επιχειρήθηκε αυτό δεν το διευκρίνισε, αλλά όλοι κατάλαβαν ότι εννοούσε την περίοδο 2015-2019, τότε που από ένα καπρίτσιο της πανούργας Ιστορίας τα ηνία της Ελλάδας βρέθηκαν στα βρόμικα χέρια των ακροαριστερών κατσαπλιάδων που οι αθεόφοβοι, αφού παρέδωσαν κανονικά το μέγαρο Μαξίμου, αφού μας έβγαλαν από τα μνημόνια που αυτοί μας είχαν βάλει (το αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης), άφησαν άδεια ταμεία. Ποιον να πρωτομπουκώσεις με μόλις 37 δισ. ευρώ; Είναι η σημερινή κυβέρνηση η καλύτερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους; Θέλει και ρώτημα;

Το υποστηρίζουν χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας οι πιο έγκυροι εκ των δημοσιολόγων που σε καθημερινή βάση παρουσιάζουν τα επιτεύγματά της και την κατατάσσουν σε περίοπτη θέση στον κατάλογο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με επιδόσεις-ρεκόρ σε όλα τα πεδία (χρέος, ελλείμματα, κατώτατος μισθός, ανεργία). Οι μίζερες κριτικές που διατυπώνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από ελάχιστα μέσα ενημέρωσης (μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) τρώνε τα μούτρα τους πάνω στην αμείλικτη πραγματικότητα. Είναι η Νέα Δημοκρατία η πιο προοδευτική παράταξη του τόπου; Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Το είπε με μπόλικη μετριοφροσύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το αποδεικνύουν:

● Η ανειρήνευτη σύγκρουσή της με τις πελατειακές λογικές (ούτε ρουσφέτια ούτε αύξηση του αριθμού των μετακλητών ούτε διορισμοί από το παράθυρο ούτε βόλεμα συγγενών, κολλητών και κουμπάρων).

● Η πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (οι απευθείας αναθέσεις έχουν καταργηθεί).

● Η αξιοκρατία που για πρώτη φορά έχει γίνει σιδερένιος κανόνας (πλήθος τα γνήσια μεταπτυχιακά και διδακτορικά).

● Ο σεβασμός που δείχνει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη (όχι σαν τους προηγούμενους που πήγαν να τη χειραγωγήσουν οργανώνοντας σκευωρίες για δήθεν σκάνδαλα).

● Η προσήλωσή της σε βαθμό παρεξηγήσεως στις αρχές του διεθνούς δικαίου στο προσφυγικό-μεταναστευτικό (αυτά που ψελλίζουν για παράνομες επαναπροωθήσεις η Διεθνής Αμνηστία, η επιτροπή του ΟΗΕ και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι δηλητηριώδη ψεύδη που σερβίρει η προπαγάνδα του απομονωμένου διεθνώς Ερντογάν).

● Και τέλος, αλλά όχι τελευταίο -ίσως να είναι και το πιο τρανό επιχείρημα-, τούτη η κυβέρνηση προστατεύει την ελευθερία του Τύπου. Οτιδήποτε άλλο λέγεται είναι κακόβουλο. Το είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η ελευθερία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επικρατεί πλουραλισμός». Μας αποστόμωσε!

Προφανώς όσα αναφέρονται στην έκθεση του Media Freedom Rapid Response είναι ψέματα. Δεν ασκούνται πιέσεις σε ξένους ανταποκριτές. Δεν υπάρχει αστυνομική βία εναντίον δημοσιογράφων. Δεν γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΕΥΠ. Δεν βάζει η κυβέρνηση εμπόδια σε όσους ερευνούν θέματα παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών. Δεν διώκονται δημοσιογράφοι επειδή τόλμησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν παρατηρείται ευθυγράμμιση των συμφερόντων των ιδιοκτητών των μέσων ενημέρωσης με τις πολιτικές της κυβέρνησης. Η λίστα Πέτσα ήταν μοντέλο ενάρετης διαχείρισης. Επιβεβαιώνεται από το αντικειμενικό πόρισμα που συνέταξαν οι αντικειμενικοί βουλευτές της Ν.Δ. και το ενέκρινε η αντικειμενική νεοδημοκρατική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Χαλκευμένα είναι τα στοιχεία που δείχνουν την πατρίδα μας να βρίσκεται χαμηλά στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου (RSF). Πειραγμένα είναι επίσης τα στοιχεία που έδωσε το ΕΣΡ. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι έχουν βάση οι μετρήσεις σύμφωνα με τις οποίες στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών η κυβέρνηση έχει τη μερίδα του λέοντος (κοντά στο 70%), η αξιωματική αντιπολίτευση πιάνει δεν πιάνει το 18% και τα υπόλοιπα κόμματα δυσκολεύεσαι να τα εντοπίσεις. Οπότε είμαστε τυχεροί που έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση