Μια επικίνδυνη κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι για την υπεράσπιση της κοινωνίας από την πανδημία. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις που διαμορφώνονται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Και τη βούλησή της τη βλέπουμε στα θέματα της δημόσιας Υγείας, όπου τα νοσοκομεία έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία των ιδιωτών.

Θα ήταν μια πολιτική διαπίστωση αν όλο αυτό δεν αφορούσε ανθρώπινες ζωές.

Η χώρα βρίσκεται σε αναμονή του πέμπτου κύματος της πανδημίας, που, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τη νέα μετάλλαξη, θα είναι σφοδρότερο από οτιδήποτε έχουμε συναντήσει έως σήμερα. Και ενώ η κοινωνία τρομάζει με τα συντριπτικά ποσοστά θνησιμότητας, τους εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και την κατάσταση των νοσοκομείων, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο.

Το ίδιο ακριβώς βλέπουμε και σε άλλους τομείς, όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και η επίθεση στους μικρομεσαίους. Τόσο η υγειονομική όσο και η οικονομική επίπτωση της πανδημίας δεν αντιμετωπίζονται με κάποια συγκεκριμένη στρατηγική, αλλά χρησιμοποιούνται ως ευκαιρία για να αλλάξουν ακόμα περισσότερο οι συσχετισμοί υπέρ των ισχυρών. Είναι λοιπόν μια κυβέρνηση χρήσιμη για τους φίλους και τους χρηματοδότες της, αλλά επικίνδυνη για όλους τους υπόλοιπους.

Και κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία γίνεται ακόμα πιο θρασεία και πιο επικίνδυνη. Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος για να προστατεύσει η κοινωνία τον εαυτό της.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” σήμερα

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση