Μητσοτάκης στη Βουλή για Ουκρανία: Επανέφερε τη θεωρία των δύο άκρων, δικαιολόγησε την αποστολή όπλων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με μια μικροκομματική ομιλία διανθισμένη με τσιτάτα και κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επιστράτευσε στην ομιλία του ρήσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να περιγράψει τη θέση της κυβέρνησής του και να  υποστηρίξει την απόφασή του για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Παραφράζοντας τη φράση του ιδρυτή της ΝΔ  «ανήκομεν στη Δύση» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είμαστε και εμείς Δύση και ανήκουμε στη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την διεθνή νομιμότητα» ενώ αναφερόμενος στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία χρησιμοποίησε τη φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου «είναι πολύ μικρό το έθνος μου για να διαπράξει μια τόσο μεγάλη ατιμία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Αν δεν δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σήμερα με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε αν χρειαστεί εμείς αλληλεγγύη από τον δυτικό κόσμο» ενώ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση που διατύπωσε για τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι η αποστολή όπλων ήταν επιβεβλημένη καθώς Έλληνες ομογενείς ζουν στην Ουκρανία ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση ασύμετρων απειλεών στον κυβερνοχώρο με κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες ψηφιακές υποδομές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε να πει κουβέντα για το πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει την επερχόμενη ενεργειακή κρίση και αρκέστηκε να επαναλάβει το μέτρο της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος με κάτω από 40 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά.

Μάλιστα υποστήριξε ότι αν και δεν μπορούν να αποκλειστούν απόπειρες εκβιασμού από την πλευρά της Ρωσίας «μία τέτοια προοπτική πιθανώς θα προκαλέσει και πρόσκαιρες ανατιμήσεις. Συμφωνήσαμε πως αυτό θα είναι το πρόσκαιρο τίμημα».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση