Μητσοτάκης: Προσφέρει ανεκτίμητους θησαυρούς για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το χάλκινο άγαλμα του Αρτεμισίου και τη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα προσφέρει στη Βρετανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντάλλαγμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα συζήτησαν την πρόταση με τους Βρετανούς ομολόγους τους, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να θέσει το θέμα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες αρχαιότητες εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν στο Βρετανικό Μουσείο πλήθη αντίστοιχα με αυτά όταν είχε εκτεθεί ως δάνειο ο Πήλινος Στρατός της Κίνας τη δεκαετία του 1980.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο δίκτυο ITV είχε σημειώσει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο «εκθέματα και θησαυρούς που δεν έχουν βρεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας, ως μέρος μιας συλλογής που θα εκτίθεται εκ περιτροπής».

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν «υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσατε να δανείσετε ή να δώσετε ως αντάλλαγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο;» απάντησε ως εξής:

«Καταρχάς, θέλουμε τα γλυπτά πίσω οριστικά. Άρα, δεν θα συμβιβαστούμε με τον δανεισμό τους. Αλλά αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι βεβαια μια διευθέτηση δια της οποίας θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο εκθέματα και θησαυρούς που δεν έχουν βρεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας, ως μέρος μιας συλλογής που θα εκτίθεται εκ περιτροπής. Οπότε, αν υπάρχει θέλησηείμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση.

Και ποια θα ήταν η καλύτερη προβολή της «Παγκόσμιας Βρετανίας», στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, από τη Μεγάλη Βρετανία που κάνει μια τόσο γενναιόδωρη χειρονομία προς τον ελληνικό λαό».

Μετά το 10.10 η αναφορά στην ανταλλαγή:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση