Μητσοτάκης: Δεν διαβουλεύομαι για να στείλω όπλα, δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην παραδοχή ότι η αποστολή καλάσνικοφ και αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία έγινε με προσωπική του απόφαση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας ότι το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε κατόπιν εορτής. Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δήλωσε κυνικά ότι δε διαβουλεύεται με την αντιπολίτευση και ότι λαμβάνει μόνος τις αποφάσεις, ενώ έβγαλε άχρηστα τα συμβούλια πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: «Οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις σε επίπεδο πρωθυπουργού. Δεν διαβουλεύομαι για να πάρω αυτές τις αποφάσεις, ούτε ζητώ τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Και προφανώς, αν εξαιρέσει κανείς το ΚΙΝΑΛ, προς τιμήν του, που είχε μια πολύ καθαρή θέση, όλοι οι άλλοι ήταν στο “ναι μεν αλλά”. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Λοιπόν, αυτή η ευθύνη και η απόφαση ήταν δική μου, προφανώς με την εξουσιοδότηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), και σε αυτές τις περιπτώσεις αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται έτσι».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι είναι αλλεργικός στον διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά δεν έχω συγκαλέσει κανένα. Δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Έχω συμμετάσχει σε κάποια. Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση η οποία -έτσι όπως είναι οργανωμένη- δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να πούμε να το πούμε στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού».

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ηθική» την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. «Να εξηγήσουμε γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Γιατί ήταν το ηθικά σωστό και το εθνικά επιβεβλημένο. Το ηθικά σωστό διότι εδώ δέχεται μια επίθεση μια ελεύθερη χώρα και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της» ισχυρίστηκε.

Αλ. Νικολαϊδης: Κάποιος να προστατεύσει τον Κυρ. Μητσοτάκη με το ηθικό δίδαγμα του παραμυθιού του ψεύτη βοσκού

Ο Αλ. Νικολαϊδης, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, υπενθυμίζει παλαιότερη δήλωση του τωρινού πρωθυπουργού, όταν ζητούσε τη σύγκληση ακριβώς του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών: “Ως Πρωθυπουργός “δεν πιστεύει στα Συμβούλια Πολιτικών Αρχηγών” και δεν συγκαλεί, ως αντιπολίτευση ομως το 2016 τα ζητούσε ως απαραίτητα.”

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση