Μητσοτάκης ανέμελος: ”Όλα είναι υπό έλεγχο στα νοσοκομεία”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αγγίζουν τις 6.000 οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα βλέπει όλα καλά.

Τον χαρακτηρισμό «ανέμελος πρωθυπουργός» επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται στο σημείο «μηδέν» καθώς βγαίνουν «εκτός μάχης» 10.000 υγειονομικοί εξαιτίας των αναστολών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, κατά την άφιξή του στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ερωτηθείς για την κατάσταση στα νοσοκομεία με την αναστολή χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών και αν αυτή τον ανησυχεί, ο πρωθυπουργός απάντησε με τέσσερις λέξεις: «Όλα είναι υπό έλεγχο».

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, περίπου 10.000 υγειονομικοί μπαίνουν σε αναστολή, αριθμός που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσοστό 8-12% (ανάλογα με τα νοσοκομεία). Το ποσοστό αναστολής σε γιατρούς είναι μικρότερο και φτάνει περίπου στο 5%. Ωστόσο, –όπως επισήμανε ο κ. Γιαννάκος– αυτό αντιστοιχεί σε 800-1.000 γιατρούς, αριθμός ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς σε πολλές δομές υγείας και νοσοκομεία ορισμένοι γιατροί είναι μοναδικοί στην ειδικότητά τους και έτσι «δημιουργείται μεγάλο ζήτημα στα νοσοκομεία».

Πληροφορίες από την εφημεριδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση