Μητσοτάκης αμετανόητος, υποκριτής και ανεπαρκής – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τη στιγμή που η χώρα θρηνεί κάθε μέρα δεκάδες νεκρούς – μέσα σε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έχασαν τη ζωή τους 2.247 ασθενείς έναντι 1.017 το αντίστοιχο δίμηνο του 2020 – ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα βλέπει όλα υπό έλεγχο.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ανέφερε ότι ο έλεγχος δεν έχει χαθεί, ενώ επέρριψε ξανά ευθύνες στους ανεμβολίαστους. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει τις εκκλησίες και για αυτό εξαιρέθηκαν οι πιστοί από την υποχρέωση rapid τεστ, ενώ κάλυψε απόλυτα την αστυνομία για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα όπου έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά ο 18χρονος Ρομά Νίκος Σαμπάνης.

«Δεν έχει ξεφύγει η πανδημία»

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει για τον απλούστατο λόγο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι και στη χώρα μας με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Πέρυσι δεν είχαμε κανέναν εμβολιασμένο και σήμερα το 73 των ενηλίκων Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί και το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο» σημείωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Βρισκόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι, σήμερα, με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Και ο λόγος για τον οποίον συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλά διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ουσιαστικά περιοριστικά μέτρα όπως αυτά τα οποία είχαμε πέρυσι. Το lockdown ήταν η απάντηση όλων των οργανωμένων κοινωνιών προ του εμβολίου. Τώρα που έχουμε εμβόλιο δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε lockdown».

Ανοχή στην Εκκλησία και unfair σε βάρος του Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε δημόσια ότι η κυβέρνηση εξαίρεσε τις εκκλησίες από την υποχρέωση rapid τεστ σε όσους προσέρχονται επειδή φοβάται το πολιτικό κόστος. Ο πρωθυπουργόςουσιαστικά ανέφερε ότι αδυνατούν να ελέγξουν τις εκκλησίες και για αυτό δεν επιβλήθηκαν νέα μέτρα. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής των μέτρων, ενώ εξαπέλυσε unfair επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την πίστη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία αυστηρώς προσωπική υπόθεση.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε. Αλλά το ζήτημα εδώ δεν είναι οι εκκλησίες μόνο. Είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας και ένα ταυτοτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων, το οποίο δυστυχώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί και το κάνει σήμερα. Από όλη την κριτική που μας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο του μέλημα είναι το αν θα έχουμε τεστ και για όσους μπαίνουν σε εκκλησίες; Και αν υπήρχε τρόπος αυτό, κ. Πρετεντέρη, κα Τζίμα, να το εφαρμόσουμε, δεν θα ήμουν αρνητικός».

«Με το νοικοκυραίο ή με τον διαρρήκτη;»

Ερωτηθείς για τα περιστατικά αστυνομικής βίας – χωρίς να γίνει συγκεκριμένη αναφορά στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα – ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα την αστυνομία και τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Μερικές φορές, νομίζω, ότι έχουμε θέμα νοοτροπίας. Διότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον είμαστε. Είμαστε με το νοικοκυραίο ή είμαστε με τον διαρρήκτη; Είμαστε με τον Πρύτανη ο οποίος μπορεί να προπηλακίζεται ή είμαστε με τον τραμπούκο, ο οποίος θα πάει και θα τον κλειδώσει μέσα στο γραφείο του; Η Αστυνομία είναι η προέκταση του κράτους και η μόνη επιφορτισμένη με την άσκηση νόμιμης βίας. Μπορεί η Αστυνομία να κάνει καλύτερα τη δουλειά της; Προφανώς. Δείτε τις ανακοινώσεις του υπουργού, θεωρώ ότι κινούνται όλες απολύτως στη σωστή κατεύθυνση.

Υποσχέσεις για διπλή αύξηση μισθού το 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι για τις τεράστις αυξήσεις σε ενέργεια και βασικά είδη, προανήγγειλε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, χωρίς ωστόσο να μιλήσει με αριθμούς.

Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι δεν έχει τον Θεό του»

«Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Mega.

Ακολούθως προσθέτει: «Μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός ΜΕΘ. Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Μνημείο ωστόσο πολιτικού καιροσκοπισμού είναι η απάντησή του ότι στις εκκλησίες δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος για τεστ στους ανεμβολίαστους όπως γίνεται παντού, γιατί δεν υπάρχει υπεύθυνος».

Κλείνοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «βάζει τη δυσαρέσκεια της εκλογικής του πελατείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητα, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του».

Κίνημα Αλλαγής: «Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας»

«Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτή ήταν σήμερα η εικόνα του κ Μητσοτάκη στην συνέντευξη του.

Όλα καλά τα βρήκε για την πανδημία, την ακρίβεια, καμία βιασύνη για αύξηση του κατώτατου μισθού», αναφέρει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής. Προσθέτει ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν».

Το Κίνημα Αλλαγής συμπληρώνει ότι «οι πολίτες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα στη ζωή τους, είναι βέβαιο ότι θα τον υποχρεώσουν σε ανώμαλη προσγείωση σε αυτήν».

ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες»

Για προσπάθεια του πρωθυπουργού να συγκαλύψει τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνει ο λαός κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο «Mega».

Αναφέρει:

«”Η πανδημία είναι Λερναία Ύδρα”, ”η ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο”, ”το κόστος της πράσινης μετάβασης είναι αναγκαίο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής”, ”η αστυνομική βία ενίοτε μπορεί και να οδηγεί σε τραγικά περιστατικά”. Αυτές ήταν ουσιαστικά οι απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη για να συγκαλύψει τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνει ο λαός σε όλα τα μέτωπα, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό των προτεραιοτήτων και στόχων της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας.

ΜέΡΑ25: «Αλαζόνας, αμετανόητος και επικίνδυνος ο κ. Μητσοτάκης»

«Αλαζόνα, αμετανόητο και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας την αποψινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Μega και ειδικότερα την αναφορά του στο θάνατο του νεαρού στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «ένας αλαζόνας, επικίνδυνος και αμετανόητος πρωθυπουργός, που όχι μόνο δεν μετανιώνει για τα εγκλήματα του, αλλά αντιθέτως επιχαίρει και χαιρετίζει και τα εγκλήματα και των άλλων, πρέπει να φύγει με την λαϊκή συστράτευση των πολιτών απέναντι σε αυτόν και την ολιγαρχία που απροκάλυπτα, ξεδιάντροπα και κυνικά υπηρετεί».

Το ΜεΡΑ 25, τονίζει επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι η εκκλησία διαφέρει από το μικρομάγαζο ως προς τα μέτρα για την πανδημία, στο γεγονός ότι στην πρώτη δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα λες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα για ”πορτιέρη”. Και ότι το ΕΣΥ μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους υγειονομικούς σε αναστολή, αλλά τα σώματα ασφαλείας όχι».

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει στην ανακοίνωσή του ακόμη για τον πρωθυπουργό, ότι «μας θύμισε πως η κυβέρνησή του είναι με τους ”νοικοκυραίους” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Προφανώς δεν εννοεί του νοικοκύρηδες, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που στενάζουν από την ακρίβεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων, που η Μητσοτάκης Α.Ε. επιτρέπει και θεσμοθετεί. Είναι προφανές πως εννοεί όσους επιχαίρουν με την στρατιωτικοποιημένη ΕΛ.ΑΣ. και την φονική της δράση».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση