Με τολμηρές προτάσεις για εργασία, παιδεία, ιδιωτικό χρέος, η ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο αρχήγός της αξιωματική αντιπολίτευσης μιλά σήμερα στις 19.30 το απόγευμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, της Θεσσαλονίκης.

Σαφές μήνυμα πολιτικής διεξόδου πρός τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική θα θελήσει να στείλει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα καταθέσει σειρά προτάσεων με βασικό χαρακτηριστικό τις τολμηρές αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση σε εργασία, παιδεία, υγεία αλλά και την οικονομία.

Η ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, θα ειναι η κορυφαία στιγμή των σημερινών του δραστηριοτήτων. Θα προηγηθεί όμως η περιοδεία του στα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης καθώς και και συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και του Σωματείου Εργαζομένων στην έκθεση. Αύριο Κυριακή, σημειώνουμε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης.

Χειροπιαστή διέξοδος

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδώσει την συνολική εικόνα των επεξεργασιών που έχει πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα σε προγραμματικό επίπεδο. Έτσι ώστε να διαφανεί η διάστασή τους ώς ένα συνολο εφαρμόσιμης και προοδευτικής πολιτικής πρότασης διακυβέρνησης. Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η εναλλακτική πρόταση που διαθέτει να αποτελέσει μια χειροποιαστή πολιτική διέξοδο από το συνεχώς διογκούμενο κλίμα απογοήτευσης αλλά και οργής που καταγράφεται εναντίον της κυβέρνησης. Βασικά συστατικά της αναμένεται να είναι η απαρίθμηση συγκεκριμένων μέτρων ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες που συνεχώς διευρύνει η κυβερνητική πολιτική.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντική θέση στα όσα θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελλίδειο θα έχει η – ήδη διατυπωμένη0 πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους, με προμετωπίδα την αύξηση του κατώτερου μισθου στα 800 ευρώ, με την ταυτόχρονη εφαρμογή του 35ωρου εργασίας. Θέση στον αντίποδα των όσων πρόβλέπει το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο του Κ.Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι θέσεις που θα διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας για τον χώρο της Παιδείας, αφού υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα καταθέσει τολμηρες προτάσεις ιδίως για το ζήτημα της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση “ποντάρει” ιδιαίτερα στις θέσεις που θα κατατεθούν από τον Αλέξη Τσίπρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η αντίλήψη της ανάγκης για διαγραφή μέρους των οφειλών η οποία πιθανότατα θα διατυπωθεί με συγκεκριμένους όρους από τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα της πανδημίας, με βασικό κορμό των προτάσεων του την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό θα συμβεί μέσω της αύξησης των κονδυλίων για την υγεία αλλά και τις προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών.

Τέλος από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα λείψουν οι αιχμές για πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας, με κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

* Ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λίβιτσάνου στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση