Με τι ακριβώς ασχολείται η κυβέρνηση;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ιδέα δεν είχε η κυβέρνηση ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει έκρηξη των κρουσμάτων της Covid. Και ας το φωνάζουν οι ειδικοί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Από τότε δηλαδή που ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι έχουμε νικήσει την πανδημία και ότι δεν χρειάζονται μέτρα για τις γιορτές.

Σε τέτοιον βαθμό μάλιστα δεν είχαν ιδέα, ώστε ανακοίνωσαν μέτρα με έναρξη εφαρμογής τις 3 Ιανουαρίου, αφού δηλαδή τελειώσει το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στα μπουζούκια και στα κλαμπ. Και ο πρωθυπουργός μας έφυγε για διακοπές και φωτογραφίζεται ανέμελος στο φαράγγι του Βίκου.

Τώρα, η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων τούς προσγείωσε σε μια πραγματικότητα που απέφευγαν να αναγνωρίσουν. Ανακάλυψαν ξανά τους ειδικούς, τους οποίους τόσον καιρό είχαν εξαφανίσει. Διαρρέουν ότι θα φέρουν πιο μπροστά τα μέτρα τα οποία εξήγγειλαν μόλις προχθές. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε συσκέψεις για την πανδημία, σαν να μην είχε φύγει ποτέ.

Καλά, αναρωτήθηκε χθες ο Τσίπρας: για τη νέα έξαρση της πανδημίας εμείς έχουμε μιλήσει με τους ειδικούς εδώ και βδομάδες. Η κυβέρνηση με τι ακριβώς ασχολείται όλο αυτό το διάστημα;

Η απάντηση είναι προφανής: όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ασχολείται με το να μην ενισχύσει το ΕΣΥ. Με το να μην δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στις συγκοινωνίες. Με το να μην πάρει μέτρα για τα σχολεία. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Όσο και αν αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα.

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...
Διαφήμιση