Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ στην Προανακριτική για Παππά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με την πλάτη στον τοίχο έχει βρεθεί η κυβέρνηση στην υπόθεση της Προανακριτικής για το Νίκο Παππά, καθώς η περιβόητη κατάθεση Καλογρίτσα στην οποία είχε εναποθέσει τις ελπίδες της αποδείχθηκε «άνθρακες ο θησαυρός».

Αρχικά, στο ξεκίνημα της υπόθεσης, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν να κρατά μία «αφ υψηλού στάση», ωσάν να μην ήταν δική του απόφαση η πολιτική δίωξη ενός στελέχους του αντίπαλου κόμματος και στις σχετικές ερωτήσεις απαντούσε ότι «πρόκειται για κοινοβουλευτική διαδικασία στην οποία δεν παρεμβαίνει».

Οι δε γαλάζιοι βουλευτές που εκόντες άκοντες δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην Προανακριτική αναγνώρισαν από την αρχή ότι «το κατηγορητήριο είναι αδύνατο και δεν θα στεκόταν σε κανένα κανονικό δικαστήριο», ωστόσο πρόσθεταν: «Ας περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία που θα φέρει ο Χρήστος Καλογρίτσας και τις ανταλλαγές των μηνυμάτων του με το Νίκο Παππά».

Στους διαδρόμους του κοινοβουλίου κυκλοφορούσαν μέχρι και φήμες για ηχογραφημένες συνομιλίες του Καλογρίτσα με το Νίκο Παππά. Μπορεί να μην στέκονταν σε κανένα δικαστήριο θα έκαναν όμως την δουλειά τους στην πολιτική ενοχοποίηση και στην ηθική εξόντωση του πρώην υπουργού, με το ανάλογο κόστος για το κόμμα του. Μέχρι που ήλθε η ώρα της κρίσης και ο Χρήστος Καλογρίτσας ανάμεσα σε αδιαθεσίες και κουβέντες καφενείου αποδεικνύεται ότι δεν έχει να προσθέσει κανέναν τεκμήριο που να ενοχοποιεί τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Φληναφήματα ότι ήταν ο «μπροστινός», ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να στήσει κανάλι» και σαν απόδειξη της σχέσης του την ανταλλαγή sms με τα οποία ζητούσε από το Νίκο Παππά να συναντηθούν και εκείνος του απαντούσε να περιμένει.

Αυτά ήταν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία οι άτυχοι βουλευτές της ΝΔ είχαν ποντάρει. Όσο για τον ισχυρισμό που πολύ θα ήθελε το Μαξίμου να επιβεβαιωθεί ότι δήθεν τα τρία εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πήγαν στο Documento, αυτό είχε καταρρεύσει και μόνο από τις ημερομηνίες πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία της Προανακριτικής. Προέκυψε τελικά ότι τα χρήματα πήγαν στην τσέπη του.

Για την κυβέρνηση όμως αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις στοχεύσεις της τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Όσο καταρρέει η προσπάθεια ενοχοποίησης του πρώην υπουργού, τόσο περισσότερο παρεμβαίνει προκειμένου να συντηρήσει την υπόθεση με επικοινωνιακούς όρους. Στο πλαίσιο αυτό αντιπαρέρχεται τα τεράστια κενά που αφήνει η εν γένει συμπεριφορά και οι τοποθετήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα και υιοθετεί επιλεκτικά «τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά του Νίκου Παππά».

Ερωτηθείσα στο μπρίφινγκ η κυβερνητική εκπρόσωπος για τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Προανακριτική απάντησε:» Τα όσα αποκαλύπτονται είναι σοκαριστικά και δείχνουν πώς λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, παραπέμπουν σε λειτουργία παρακράτους». Μπορεί να μην υπάρχει κυριολεκτικά κανένα στοιχείο ενοχοποίησης για αξιόποινες πράξεις ωστόσο τα ενσωματωμένα ΜΜΕ αναπαράγουν ασμένως τις πομπώδεις κατηγορίες «για μπροστινούς, ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ, κυβέρνηση που λειτουργούσε σαν παρακράτος, κόκκινο εργολάβο». Ενδεικτικό της αμηχανίας της ΝΔ είναι ότι επιμένει να απευθύνει ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ακριβώς αυτή είναι η αποστολή της Προανακριτικής Επιτροπής, να βρει απαντήσεις ή διαφορετικά να αποσυρθούν τα εν είδη κατηγορίας ερωτήματα.

Στις πολιτικές προθέσεις της ΝΔ ήταν να έχει σε ομηρία τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία παρατεταμένη διαδικασία που ίσως έφτανε μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών εφόσον το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως εξελίσσεται όμως η διαδικασία κινδυνεύει να βρεθεί εκείνη απολογούμενη και τα πρόθυμα ΜΜΕ εκτεθειμένα. Όχι βέβαια ότι τους νοιάζει, τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα είναι που έχουν σημασία.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση