Με στημένες δημοσκοπήσεις προμοτάρουν το ΚΙΝΑΛ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο του ΚΙΝ.ΑΛ. θα εμφανίσουν, αμέσως μετά την Κυριακή, συνεχόμενες δημοσκοπήσεις. Στημένες φυσικά όπως στημένες ήταν και αυτές για τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. Σταδιακά θα μικραίνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ.ΑΛ και θα μεγαλώνουν οι “επιστροφές” από τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο κόμμα.

Η επιτομή του στημένου, αφού το ΚΙΝ.ΑΛ.  δεν έχει εμφανίσει κάποια ουσιαστική διαφορά στη πολιτική του. Απλά η αυξημένη συμμετοχή κατά 60.000 (270.,000 έναντι 210.000 το 2017) βαπτίστηκε «εντυπωσιακή» για διαμόρφωση κλίματος.   Ομως  οι δημοσκόποι όμως δεν πτοούνται αφού οι παραγγελιές των βαρόνων των  media είναι σαφείς:  Τσακίστε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.  Λάμψη του ΚΙΝ.ΑΛ και θάμπωμα του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι το «έργο» που θα δούμε μετά την εκλογή αρχηγού που  φαίνεται να είναι ο νέος  κλώνος του Βενιζέλου.

Το κλίμα ήδη διαμορφώνεται από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες των βαρόνων. Με την  εποπτεία βεβαίως του Μωυσή.  Μητσοτάκης, Μαρινάκηδες με τα δημοσκοπικά εργαλεία τους ενδιαφέρονται όχι μόνο  να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ανάχωμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι απώλειες της ΝΔ να συγκρατούνται από ένα  βολικό για αυτούς κόμμα, αλλά κυρίως να καταβαραθρώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση  και τον μεγάλο αντίπαλό τους, τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρόμοια «έργα» από τους περισσότερους  δημοσκόπους και τους εντολείς τους τα έχουμε δει πολλές φορές.  Εσπασαν τα μούτρα τους όπως με την “πρωτιά” του εκλεκτού των βαρόνων και του Μητσοτάκη, Λοβέρδου. Θα πέσουν και πάλι έξω. Ομως σημασία έχει να δημιουργηθούν τα κατάλληλα συστήματα ελέγχου των δημοσκοπήσεων  ώστε να εξουδετερωθεί η ασυδοσία και η  συστηματική χειραγώγηση που επιχειρούν.

* Άρθρο του Μάκη Κοψίδη στο left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση