Με ορόσημο τις εκλογές της 15ης Μάη θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έχοντας ως ημερομηνία – ορόσημο την 15η Μάη, δηλαδή τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά στην αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» της εστίασης μόνον στο ζήτημα αυτό, αφού η ακρίβεια παραμένει ο εφιάλτης των ελληνικών νοικοκυριών και απαιτείται ένταση της κριτικής προς την κυβερνητική πολιτική που συνεχώς οξύνει το πρόβλημα.

Το επιτελείο της Κουμουνδούρου αναμένεται από σήμερα να σχεδιάσει τα βήματα και την τακτική του για το επόμενο διάστημα. Εφαρμόζοντας αρχικά το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε στο 3ο Συνέδριο του κόμματος και προβλέπει την μαζική συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία στις 15 Μάιου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που θα επανεκλεγεί πρόεδρος μια και είναι ο μόνος υποψήφιος, έχει τονίσει την ανάγκη η διαδικασία αυτή να είναι μια «γιορτή δημοκρατίας». Στόχος είναι οι εκλογές αυτές να δώσουν το μήνυμα της «ολικής επαναφοράς» του ΣΥΡΙΖΑ ως την δύναμη που θα φέρει την πολιτική αλλαγή μέσω της πρωτιάς στις επόμενες εκλογές.

Το «στοίχημα» της συμμετοχής είναι καθοριστικό ενώ οι φιλοδοξίες δεν περιορίζονται μόνον στο να πάνε στις κάλπες τα 60.000 και πλέον μέλη του κόμματος, αλλά να ενισχυθούν οι «γραμμές» του με νέα μέλη. Θυμίζουμε άλλωστε ότι στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου μπορούν να μετάσχουν ακόμη και όσοι πολίτες εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ την ίδια μέρα. Για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσα μέλη του κόμματος εγγράφθηκαν έως τις 20 Μαρτίου.

“Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη”

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Real για τις διαδικασία ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος «οι εκλογές, στις 15 Μάη για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θέλουμε να ισχυροποιήσουν το πολιτικό μήνυμα του Συνεδρίου μας, να το μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας». Επισήμανε ότι «καλούμε κάθε πολίτη, κάθε δημοκράτη, κάθε αριστερό να γίνει στις 15 Μάη μέλος του κόμματος, να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να στρατευτεί στη μάχη για να πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να διαμορφωθεί μια προοδευτική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχει στους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες του καιρού μας μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Επίσης η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην Αυγή σημείωσε πως «μετά τις αλλαγές που θα επικυρωθούν και στις 15 Μαΐου, το κόμμα μας θα είναι ακόμη πιο δημοκρατικό, σύγχρονο, εξωστρεφές, ανοιχτό, ένα κόμμα των μελών του, κόμμα για την κοινωνία και τις ανάγκες της. Στο συνέδριό μας απευθυνθήκαμε πρωτίστως στην κοινωνία». Πρόσθεσε επίσης πως «το άνοιγμά μας στην κοινωνία, η διεύρυνσή μας και η αντιστοίχιση της πολιτικής μας επιρροής με την κομματική δυναμική μας, συνεχίζονται ακόμη πιο έντονα». Τόνισε επίσης ότι μέσω του 3ου Συνεδρίου «εκπέμψαμε ξεκάθαρα μηνύματα αυτοπεποίθησης, αγώνα και νίκης. Βαδίζουμε μπροστά, με νέα δυναμική, ανταποκρινόμενοι στις αντικειμενικές και πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας για το νέο ξεκίνημα με προοδευτικό πρόσημο».

Για την ακρίβεια

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να έχει «προμετωπίδα» το ζήτημα της ακρίβειας. Αναδεικνύοντας τις προτάσεις που επεξεργάστηκε στο συνέδριό του και συμπυκνώνοντας στα 5+1 σημεία, που ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτά αφορούν μεταξύ άλλων την αύξηση του κατώτερου μισθού, την μείωση των ειδικών φόρων και την αντιμετώπιση του πανδημικού χρέους. Επίσης θα συνεχίσει την σκληρή κριτική στην εμμονή της κυβέρνησης να εναποθέτει την αντιμετώπιση της ακρίβειας είτε σε αποφάσεις που θα ληφθούν κεντρικά σε επίπεδο Ε.Ε, είτε στην λειτουργία της αγοράς.

«Η χώρα μας πληρώνει τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην Αυγή ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Τονίζει πως «οι επιλογές αυτές αφορούν συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, με την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς ενέργειας και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων να είναι οι πιο επώδυνες για την κοινωνική πλειοψηφία». Προειδοποιεί μάλιστα πως «δεν έχουμε δει ακόμα τα χειρότερα. Αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε φαινόμενα πρωτοφανή που θα εκτείνονται από τη φτωχοποίηση ευρύτατων στρωμάτων έως τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά».

Αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει πως «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και το γεγονός ότι το γνωρίζουμε αυτό, είναι η αφετηρία για να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο άμεσης δράσης για την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε -όπως το περιγράψαμε στο συνέδριο με τα 5+1 σημεία- ένα συνεκτικό και δεσμευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα για τις πρώτες 100 ημέρες που θα δώσει το σήμα της γενικής αντεπίθεσης: ότι δηλαδή η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ότι υπάρχει εναλλακτική στην ανασφάλεια, ότι η πολιτική μπορεί να κάνει τη διαφορά».

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση