Αποκάλυψη: Με καθυστέρηση δύο μηνών η κυβέρνηση αντιδρά για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ “κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για να μην κοροϊδευόμαστε:

•Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενοχλούν το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo εδώ και 2 μήνες. Προφανώς και στο ΥΠΕΞ και στο ΥΠΕΘΑ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

•Έπρεπε να δημοσιοποιηθεί μέσω Militaire.gr και άλλων ΜΜΕ η NAVTEX των Τούρκων με την οποία …διεκδικούν υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη για να αποφασίσει η Αθήνα να κάνει διάβημα;

•Τι ακριβώς εμποδίζει την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει σε κατάφωρες παρανομίες της Τουρκίας; Γιατί όπως αποδεικνύεται απλά προσπαθούν να “κρύψουν” όσα γίνονται και δεν τα αντιμετωπίζουν όπως το διεθνές δίκαιο που διαρκώς επικαλούνται , επιβάλλει;

Επίσης η ιστοσελίδα Militaire,gr σχολίασε χθές: «Στο παρελθόν πολύ πιο “ήπιες προκλήσεις” των Τούρκων προκαλούσαν την ελληνική αντίδραση που αρκετές φορές ήταν έντονη. Δεν διαπιστώνουμε να συμβαίνει το ίδιο τώρα. Αντιθέτως υπάρχει μια παράδοξη σιωπή σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά η οποία ακόμη κι όταν “σπάει” γίνεται με τρόπο που μάλλον δεν αποθαρρύνει την Τουρκία. Από τη δήλωση περί “ελληνικών συμφερόντων στα 6 ν.μ”, φθάσαμε στην πρωθυπουργική άποψη περί “ευθυγραμμισμένων συμφερόντων Ελλάδας-Τουρκίας”…»

Πηγή: militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση