Με εντολή Νίκου Χαρδαλιά μπήκαν το 2020 ασθενείς με covid-19 στη χώρα!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αποκαλυπτικό είναι το σημερινό ρεπορτάζ στην ”Εφημερίδα των Συντακτών” από την Άντα Ψαρρά.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» που υπογράφει η καλή δημοσιογράφος, αναφέρει ότι η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ μπήκε στη χώρα με «εντολή Χαρδαλιά» παρά το γεγονός ότι τέσσερα άτομα βρέθηκαν με υψηλό πυρετό. Μάλιστα, τα μηνύματα αποκαλύπτουν και την ύπαρξη πακιστανικών τηλεφώνων!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με συνεχείς αυστηρές προειδοποιήσεις επέρριπταν τις ευθύνες για το δεύτερο και το τρίτο σαρωτικό κύμα της πανδημίας στις πλάτες των πολιτών, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η δική της αλλοπρόσαλλη και τραγικά ανεύθυνη πολιτική.

 Τα στοιχεία που έφτασαν στην «Εφ.Συν.» επιβεβαιώνουν το ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρονται μόνο για την αψεγάδιαστη εικόνα τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες ανεύθυνων και επιπόλαιων επιλογών ακόμα και κρίσιμων επιτελικών στελεχών του κράτους.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην ημέρα της 22ας Οκτωβρίου του 2020, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν την ανακοίνωση επιβολής σκληρού λοκντάουν από την κυβέρνηση, ενώ ήδη εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας και ενώ η χώρα θρηνούσε ήδη 549 νεκρούς από κορονοϊό.

Από την σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων που δημοσιεύει η εφημερίδα φαίνεται να ενημερώνεται από τον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ότι υπάρχει πρόβλημα στην αποστολή της Φενέρμπαχτσε. Και εκείνος απαντά με απρόσμενο τρόπο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Και ιδού η συνέχεια που είναι ό,τι χειρότερο. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του αρμόδιου άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε […] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε […].

Η συνεχής αναφορά στα «πακιστανικά» τηλέφωνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι γνωρίζουν οι συνομιλούντες πως υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις άνωθεν εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας. Οσο για τη σύγκριση με την τραγωδία στο Μάτι είναι κι αυτή δηλωτική του τρόπου που είχε εργαλειοποιήσει τον θάνατο τόσων ανθρώπων η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ηταν 22 Οκτωβρίου 2020 όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68. Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπομένη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε εξάλλου την ίδια μέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ. Ηδη πολλοί αγώνες αναβάλλονταν τότε σε όλη την Ευρώπη, μια και το σαρωτικό δεύτερο κύμα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι γιατροί με τους νοσηλευτές έδιναν μάχες στις εντατικές.

Ο πρωθυπουργός με συνεχή δραματικού και πολύ αυστηρού ύφος διαγγέλματα -που μάλλον δεν έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο- μιλούσε για αυστηρότατα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα επέρριπτε τις ευθύνες για τη διάδοση της μετάδοσης στους πολίτες, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, όταν η Θεσσαλονίκη δοκιμαζόταν σκληρά από την πανδημία. Ταυτόχρονα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνέχιζε το καθημερινό έργο της επιβάλλοντας πρόστιμα σε πολίτες και καταστηματάρχες.

Στις 23 Οκτωβρίου του 2020, με τις διασωληνώσεις τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας στη λογική ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, υπογράμμιζε ότι σταθερός μοχλός παραμένει η πειθαρχία, επισημαίνοντας και πάλι ότι «η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης». Την ίδια μέρα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει σχετικά: «Οταν για παράδειγμα εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς δούλευε για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη, όμως. Και σε θέση κρίσιμης ευθύνης».

Οπως λοιπόν προκύπτει και από όλα τα παραπάνω ανατριχιαστικά, η πειθαρχία έχει πολλές όψεις και οφείλει να ρίξει και εδώ φως η Δικαιοσύνη. Εκτός κι αν τα δύο χρόνια που γιορτάζει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι διακηρυγμένες αρχές του επιτελικού κράτους συνοψίζονται στις διαταγές των «μεγάλων», στα πακιστανικά τηλέφωνα και στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται.

Πληροφορίες από την ”Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση