Μετά το φιάσκο της Προανακριτικής: Στην Ολομέλεια η απόφαση για Νίκο Παππά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την αποδοχή ή μη της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής, να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αποφασίζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής – «Πετάγατε απλώς λάσπη» τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Παππάς, που σε δήλωσή του χαρακτήρισε ημέρα δικαίωσης για τον ίδιο τη σημερινή.

Η συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις εννέα το πρωί, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ., με την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία. Η αποδοχή της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Αν η Βουλή αποφασίσει την άσκηση δίωξης, θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Ν. Παππάς: Κακόγουστη φάρσα η Προανακριτική,  εξελίχθηκε σε φιάσκο

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, που τοποθετήθηκε περί τις 11 το πρωί στη σημερινή διαδικασία, επανέλαβε πως η ΝΔ με ψεύδη και κατασκευές προσπάθησε να στήσει κατηγορητήριο εναντίον του και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. «Πετάγατε απλώς λάσπη. Η έκθεση της ΤτΕ έβαλε ταφόπλακα στη σπέκουλα της ΝΔ σχετικά με τη διαδρομή των χρημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είχε χαρακτηρίσει τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής ως μια “κακόγουστη φάρσα, που εξελίχθηκε σε φιάσκο». 

Σε δήλωσή του πριν τη συνεδρίαση, από το περιστύλιο της Βουλής, ο Ν. Παππάς τόνισε:  ««Σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το κατηγορητήριο, το οποίο έστησε εναντίον μου και εναντίον μας. Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιοι οι κατήγοροι αποσύρουν το θεμέλιο, αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Είναι μία μέρα δικαίωσης, μια μέρα κατά την οποία το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του πρέπει να βγάλει συμπεράσματα».

Δείτε τη δήλωση του Ν. Παππά:

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία στριμώχνει τον Κασσελάκη – 3 κινήσεις που περιορίζουν τους ελιγμούς του

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Αυστηρούς όρους συμμετοχής στη διαδικασία...

Η μείωση των εισφορών φέρνει ζημιά σε ΕΦΚΑ και Δημόσια Υγεία – Κέρδη μόνο για τους εργοδότες

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Κατά μισό δισεκατομμύριο θα μειωθούν...

Μέρα εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Αναλυτικά η διαδικασία

Άνοιξαν στις 7:00 π.μ. της Κυριακής οι κάλπες για...

Αχτσιόγλου: “Η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την απόφαση της αποχώρησής μας”

Η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα...
Διαφήμιση