Μετά την κατακραυγή παίρνουν πίσω τα υποχρεωτικά rapid test για τους εμβολιασμένους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μόνο λίγες ώρες κράτησε η απόφαση του Μαξίμου για υποχρεωτικό rapid test και στους εμβολιασμένους για να μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την αποκάλυψη μελών της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ότι άκουσαν από την τηλεόραση το μέτρο της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να μην εφαρμόσει το μέτρο που ο ίδιος είχε αποφασίσει.

Οι πληροφορίες από το υπουργικό συμβούλιο αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνουν όλοι οι πολίτες δυο δωρεάν self test τις ημέρες των γιορτών, παίρνοντας πίσω την απόφαση που είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για rapid test και στους εμβολιασμένους, τα οποία θα πλήρωναν οι ίδιοι.

Και η απόφαση του πρωθυπουργού και η ανάκλησή της από τον ίδιο μέσα σε ένα 24ωρο, επιβεβαιώνει με τον πιο απτό τρόπο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τρέφει καμία εκτίμηση στο έργο της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Και τις δυο φορές, ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε μέτρο που δεν είχε καν συζητηθεί στην επιτροπή και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο την ανατροπή της απόφασης για τα rapid test στους εμβολιασμένους, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο πρωθυπουργός, που είδε το αφήγημά του περί πανδημίας των ανεμβολίαστων και περί «ελευθερίας» των εμβολιασμένων να καταρρίπτεται, προχώρησε σε μια μεσοβέζικη λύση προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Έτσι, επέλεξε τα δίνονται σε όλους από δυο δωρεάν self test, επιβεβαιώνοντας ότι παίρνει αποφάσεις μόνος του με τους στενούς του συνεργάτες στο Μαξίμου, όπως τον άτυπο υπουργό Υγείας Άκη Σκέρτσο, υπολογίζοντας μόνο εάν το μέτρο θα έχει επίπτωση στην κυβέρνησή του. 

Επισημαίνεται ότι εκτός από τη διαφωνία με το αρχικό μέτρο που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση από μέλη της επιτροπής όπως ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, την αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, γιατρός, βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε με το μέτρο «υπονομεύεται το μήνυμα υπέρ εμβολιασμού με τρίτη δόση», ενώ ζήτησε  να ληφθούν μέτρα σε εστίαση και τουρισμό  καθώς και να γίνει υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας παντού.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση