Μετάλλαξη Δέλτα: Καμπανάκι από CDC για «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ βιώνουν μια «πανδημία των ανεμβολίαστων», προειδοποίησε σήμερα η διευθύντρια των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), της μεγαλύτερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας, καθώς τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 70% την τελευταία εβδομάδα.

Περισσότερες από 33.000 μολύνσεις αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ την Πέμπτη, ανέφερε η Ροσέλ Ουαλένσκι.  Τις τελευταίες επτά ημέρες στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο 23.300 νέα κρούσματα (αύξηση 70% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα), 2.790 εισαγωγές σε νοσοκομεία (+36%) και 211 θάνατοι (+26%).

«Εξελίσσεται σε πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ροσέλ Ουαλένσκ. «Βλέπουμε έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές της χώρας που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, επειδή οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι κινδυνεύουν». Η έξαρση του ιού συνδέεται με την μετάλλαξη Δέλτα, με το στέλεχος του ιού να ευθύνεται για πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων.

Οι περιοχές που έχουν υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων κατοίκων «γενικά τα πάνε καλά», είπε η ίδια, με αξιωματούχους υγείας  σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο να επισημαίνουν ότι καταγράφονται όλο και περισσότερο

Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Μπάιντεν, ανέφερε σήμερα ότι «το 99,5% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί όπως επίσης οι άνθρωποι που πεθαίνουν από το κορωνοϊό είναι ανεμβολίαστοι». «Τα δεδομένα είναι πολύ ξεκάθαρα» σημείωσε.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει πολύ χαμηλότερος από την κορύφωση της πανδημίας, η τελευταία αύξηση έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να χρειαστούν και πάλι νέοι περιορισμοί για να μην υπερφορτωθούν τα νοσοκομεία, καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιβραδύνεται. Η εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ έχει χάσει τη δυναμική της τις τελευταίες εβδομάδες, με του πολίτες είτε να φοβούνται ή να μην επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο παρά την άφθονη προσφορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC στις ΗΠΑ έχει εμβολιάσει πλήρως το 48,3% του πληθυσμού. Ο ρυθμός των δόσεων χορηγείται καθημερινά σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε από ημερήσιο μέσο όρο άνω των 3,4 εκατομμυρίων στα μέσα Απριλίου, σε περίπου 421.000 την ημέρα μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Πληροφορίες από την avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση