Μειώστε τον ΦΠΑ στο παντεσπάνι…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί θα κοστίσει στο κράτος 140 εκατ. ευρώ. Το κόμμα του χρωστάει στις τράπεζες 343 εκατομμύρια, αλλά, όπως και να το κάνεις, 140 εκατομμύρια είναι μεγάλο ποσόν.

Ας πληρώσουμε 140 εκατομμύρια παραπάνω σε ψωμί, δεν χάλασε ο κόσμος. Τόση ακρίβεια υπάρχει γύρω – γύρω, δεν θα σωθούμε με 140 εκατομμύρια.

Ο Θ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι η κατάργηση του Φόρου Ειδικής Κατανάλωσης στα καύσιμα δεν αφορά τους φτωχούς, διότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε ότι όλα τα αυτοκίνητα που βλέπουμε κάθε μέρα μποτιλιαρισμένα με τις ώρες στην Κηφισίας και τη Μεσογείων τα οδηγούν πλούσιοι.

Γι’ αυτό, εξηγεί ο Θ. Σκυλακάκης, η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα. Για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι και αδικηθούν οι φτωχοί. Οι οποίοι, πέρα από την αβάσταχτη ακρίβεια, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αβάσταχτη υποτίμηση της νοημοσύνης τους.

Ο Κ. Μητσοτάκης, υπό το κράτος της πανωλεθρίας που υπέστη στη Βουλή, έσπευσε εχθές να εξαγγείλει μείωση στον ΕΝΦΙΑ. Για τους πλούσιους είναι μια μεγάλη ανάσα, καθώς καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος στις μεγάλες ιδιοκτησίες. Για τους μικρομεσαίους υπάρχει μια συμβολική ελάφρυνση, η οποία εξανεμίζεται από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Αυτή είναι η κυβέρνηση που υποσχέθηκε να πατάξει την υπερφορολόγηση. Το επόμενο βήμα της είναι η γενναία μείωση του ΦΠΑ στο παντεσπάνι.

*Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση