Μεγάλα συλλαλητήρια το Σάββατο 26 Φλεβάρη ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Όλοι στους δρόμους! Στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνονται το Σάββατο σε πολλές πόλεις της χώρας από εκατοντάδες Συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας μας.

Στην Αθήνα, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια του τελευταίου διαστήματος, καθώς όλα τα μηνύματα που φτάνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους φορείς που συντονίζονται, δείχνουν μεγάλη διάθεση για μαζική συμμετοχή από χώρους δουλειάς και συνοικίες. Παράλληλα, με τη συμμετοχή σωματείων να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, καθώς είναι πολλά εκείνα που για πρώτη φορά μετά από καιρό κάνουν το βήμα να πάρουν αγωνιστική απόφαση συμμετοχής, φαίνεται ότι υπάρχουν δυνατότητες για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρεύμα μαζικής καθόδου στους δρόμους.

Στο επίκεντρο, μαζί με τις διεκδικήσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, βρίσκονται τα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα. Στο έδαφος αυτό, οι διεκδικήσεις των άνω των 350 σωματείων και φορέων, που καλούν στο συλλαλητήριο, γίνονται όλο και πιο ζωτικές για την ουσιαστική ανακούφιση.

Από τις 11 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, ενώ δρομολογούνται πούλμαν από συνοικίες

Στιγμές από τις προσυγκεντρώσεις:

Η ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ επισημαίνει:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΓΙ ΑΥΤΟ
ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤΙΣ 10:30  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Εργαζόμενες, -νοι
Απόμαχοι της δουλειάς,
Άνεργοι,
Νέα γενιά,
τα χρόνια που πέρασαν, πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με βάρβαρες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Πολλές φορές μας έβαλαν να πληρώσουμε τα σπασμένα και κλεμμένα άλλων.
Πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές αλλά και με την χονδροπετσιά, την ειρωνεία και τον εμπαιγμό κυβερνώντων.
Όμως δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης όσον αφορά το μέγεθος της κοινωνικής αναλγησίας και τον εμπαιγμό μας.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η πιο άγρια, η πιο βάρβαρη, η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο, η κυβέρνηση που κατάργησε το 8ωρο, δεν έχει προηγούμενο.
Δεν έχει προηγούμενο γιατί γι αυτήν ξεκάθαρα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, είμαστε άψυχα αντικείμενα.

Και επειδή όσα γράφουμε πρέπει να αποδεικνύονται, ειδάλλως είναι συκοφαντίες, ρωτάμε τον κ. Πρωθυπουργό:

κύριε Μητσοτάκη,
όταν ΜΟΝΟ η αύξηση της τιμής του ρεύματος (ΧΩΡΙΣ να συνυπολογίσουμε την αύξηση της τιμής του Φ.Α., του πετρελαίου, της βενζίνης, αλλά και όλων των βασικών ειδών λαϊκής κατανάλωσης) φτάνει από 21 έως 81€ ΤΟ ΜΗΝΑ για τους οικιακούς καταναλωτές, είναι ή δεν είναι μέγιστος εμπαιγμός και πλήρης έλλειψη σεβασμού στον κόσμο της εργασίας, αλλά ταυτόχρονα και απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας τα ψίχουλα που δώσατε στον κατώτατο μισθό, αφού πρώτα τον κρατήσατε παγωμένο 3 φορές μέχρι τώρα, να θεωρείτε ότι είναι αύξηση;
Είναι ή δεν είναι εμπαιγμός να έχετε το θράσος από πάνω να λέτε ότι προστατεύετε το λαϊκό εισόδημα και ότι στηρίζετε τους οικονομικά ασθενέστερους;

κύριε Μητσοτάκη,
έχετε αντιληφθεί ότι με την αύξηση των 0,52 € την ημέρα στον κατώτατο μισθό ούτε ένα κουλούρι δεν μπορεί να αγοράσει ο εργαζόμενος;

κύριε Μητσοτάκη,
έχετε αντιληφθεί σε ποια κοινωνία απευθύνεστε ή μήπως και εσείς ως άλλη Αντουανέτα πιστεύετε ότι εκείνο που λείπει από τον κόσμο είναι το παντεσπάνι;
Το ερώτημά μας είναι ρητορικό. Προφανώς για εσάς ισχύει το δεύτερο.
Ισχύει το δεύτερο γιατί δεν θα παίρνατε τέτοιες βάρβαρες αντεργατικές, αντιλαϊκές και κοινωνικά ανάλγητες αποφάσεις. Ούτε θα είχατε στις γραμμές σας υπουργούς σαν τον ανεκδιήγητο Γεωργιάδη που με περίσσιο θράσος ειρωνευόταν τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων που είχαν μπει σε αναστολή εργασίας και καλούνταν να ζήσουν και να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες με τα ψίχουλα των 534€ που δίνατε λέγοντάς τους τι τα θέλουν τα παραπάνω… πόσο θα φάνε!!! 300 κιλά θα γίνουν !!!
Να τον χαίρεστε και αυτόν και τον κ. Χατζηδάκη, που όλοι μαζί ως πειθήνια όργανα του ΣΕΒ, κατ’ εντολή του ΣΕΒ, με πρώτο εσάς
Ψηφίσατε και καταργήσατε το 8ωρο
Ψηφίσατε και κλέψατε την αποζημίωση από την υπερωριακή απασχόληση
Ψηφίσατε και φτιάξατε σπαστό ωράριο ακόμα και στη μερική απασχόληση αλλά και εκατοντάδες άλλες αντεργατικές και αντιδημοκρατικές χουντικής έμπνευσης διατάξεις για το αλυσοδέσιμο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

κ. Μητσοτάκη,
επειδή εσείς ίσως το «ξεχάσατε», θα σας θυμίσουμε εμείς σε ποια χώρα είστε Πρωθυπουργός.
Δυστυχώς για τον κόσμο της εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς είστε Πρωθυπουργός σε μια χώρα
που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ οι άνεργοι είναι 1.109.366 εκ των οποίων 523.299 είναι μακροχρόνια άνεργοι και από το σύνολο των ανέργων επιδοτούνται μόνο οι 219.039!!!
που ο μέσος μηνιαίος μισθός όσων έχουν την τύχη να εργάζονται με πλήρη απασχόληση (1.348.817 εργαζόμενοι) είναι 1.255€ ΜΙΚΤΑ!!! Και όσων είναι με μερική απασχόληση (789.855 εργαζόμενοι) είναι 543€ ΜΙΚΤΑ! Δηλαδή 440€ καθαρά!!!
που η μέση κύρια σύνταξη είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ και που οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι, 1.133.796 ή το 46,5% παίρνουν σύνταξη ως 700€ μικτά!! Ή 658€ καθαρά!! Το δε 27,4% (675.389 συνταξιούχοι) παίρνουν σύνταξη έως 500€ μικτά ή 470€ καθαρά!
Σε αυτή τη χώρα είστε Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη, αλλά το πώς αυτοί οι συνάνθρωποί μας θα επιβιώσουν, προφανώς δεν σας απασχολεί, γιατί εάν σας απασχολούσε ήδη θα είχατε αυξήσει τον κατώτατο μισθό στο 60% του διάμεσου μισθού, δηλαδή στα 809€ ή έστω ως ένα πρώτο βήμα στα 751€.
κ. Πρωθυπουργέ μήπως «δεν έχετε αντιληφθεί» ότι τα 13€ αύξηση το μήνα που δώσατε στον κατώτατο μισθό (ο οποίος είναι κάτω από το όριο της φτώχειας) έχουν ήδη εξανεμισθεί και μαζί με αυτά και ένα μεγάλο μέρος του μόνο και μόνο από τις τεράστιες αυξήσεις των τελευταίων μηνών;
Μια χαρά το έχετε αντιληφθεί, αλλά δεν σας καίγεται καρφί.
Όπως δεν σας καίγεται καρφί τι θα γίνουν οι 1.100 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που πετάτε στο δρόμο, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας, στα Λιπάσματα Καβάλας, στα λιμάνια και σε εκατοντάδες άλλους χώρους που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία και το αδιέξοδο της ανεργίας.
Το ρόλο σας τον ξέρουμε. Όπως και για το ποιους δουλεύετε το ξέρουμε.
Ο κόσμος της εργασίας δεν περιμένει τίποτα από εσάς. Αρκετή καταστροφή σπείρατε και δεν θα αργήσετε να θερίσετε θύελλες.

Εργαζόμενες, -νοι
Νέες και νέοι,
Απόμαχοι της δουλειάς, όλοι εμείς που ζούμε και υφιστάμεθα τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήρθε η ώρα με ενότητα και πίστη στη δύναμή μας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε απαθείς την εξόντωση και την εξαθλίωσή μας.
Εμπρός λοιπόν το Σάββατο 26 Φλεβάρη, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, όλοι μαζί να βγούμε μπροστά.

Να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε:

  • Ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού καταρχήν στα 751€ και αμέσως μετά στα 809€, όσο είναι το 60% του διάμεσου μισθού.
  • Ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας με μείωση του ΦΠΑ σε μια σειρά είδη και προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του εργοκτόνου νόμου 4808/21 που κατήργησε το 8ωρο και ξεθεμελίωσε το εργατικό δίκαιο της χώρας μας.
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία με την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού
  • Καμία απόλυση όσων υγειονομικών μπήκαν σε αναστολή εργασίας. Σεβασμό στη δουλειά και το έργο τους.

Να βγούμε μπροστά και να φωνάξουμε:

  • Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους σε αυτή τη χρυσοφόρο επιχείρηση που συνειδητά απαξιώσατε
  • Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας, στα Λιπάσματα Καβάλας, που βιώνουν την τρομοκρατία και τον εμπαιγμό αρκετά χρόνια τώρα.
  • Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα λιμάνια αλλά και κάθε εργαζόμενο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, -ΝΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας ότι η αύξηση των 13€ στον κατώτατο μισθό (που από 1/1/2022  από 650€ πήγε στα 663€) πρόκειται για ψίχουλα, παραθέτουμε τις ακριβείς αυξήσεις του ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια.
Από αυτές και μόνο που αφορούν το ανταγωνιστικό τμήμα του λογαριασμού, δηλαδή τη χρέωση ενέργειας και μόνο (χωρίς τις χρεώσεις για ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ-ΥΚΩ-ΕΤΜΕΑΡ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ-ΕΡΤ-ΦΠΑ) είναι φανερό ότι όχι μόνο εξανεμίστηκε η κοροϊδία των 13€ αύξηση, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του πενοιχρού αυτού μισθού.
Αν δε λάβει κανείς υπόψη του και τις υπόλοιπες αυξήσεις, όπως για παράδειγμα ότι πέρσι για να βάλεις 1000 λίτρα πετρέλαιο ήθελες 800€, ενώ φέτος χρειάζεσαι 1130€ (330€ παραπάνω), αντιλαμβάνεστε σε τι αδιέξοδο είναι εκατομμύρια άνεργοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Φυσικά χρηματα για μια σειρά κεφαλαιοκράτες και στη χώρα μας και παγκόσμια υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Μόνο για τους εργαζόμενους που ενώ είναι αυτοί που δημιουργούν τον πλούτο δεν υπάρχουν …
Θυμίζουμε, γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ποιο σύστημα είναι αυτό που γεννά την αδικία.
Ποιο σύστημα είναι αυτό, που την ίδια ώρα που δαπανά τρισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς, αφήνει δισεκατομμύρια ανθρώπους να λιμοκτονούν και δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα να πεθαίνουν από την πείνα…
Λέγεται καπιταλισμός. Είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και της βαρβαρότητας. Ένα παράδειγμα μόνο θα αναφέρουμε και αρκεί για να καταλάβει κάποιος τι γεννά αυτό το σύστημα.
Το σύστημα αυτό είναι που την ώρα που κάθε μέρα πεθαίνουν 5000 παιδιά κάτω των 5 ετών από πείνα, την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα σε 500 κροίσους που αποτελούν το 0,00000066% του παγκόσμιου πληθυσμού να κατέχουν περιουσία πάνω από 7 τρις δολάρια!!!
Δηλαδή τόση περιουσία που είναι τριπλάσια από το ΑΕΠ της Αφρικής των 65 χωρών και του 1,3 δις. ανθρώπων!!!
Όποιος σιωπά και ανέχεται αυτό το φαινόμενο είναι άξιος της τύχης του.
Κλείνουμε παραθέτοντας τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια.
ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ (στους ιδιώτες παρόχους είναι ακόμη μεγαλύτερες)
ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ:
1. Για κατανάλωση 300 kWh το μήνα από 23,1 € που πλήρωνε τον Αύγουστο, τώρα πληρώνει 44,219€, 21€ παραπάνω, δηλαδή αύξηση 90%!!
2. Για κατανάλωση 400 kWh το μήνα, από 30,8 που πλήρωνε τον Αύγουστο, τώρα πληρώνει 71,8, 41€ παραπάνω, δηλαδή αύξηση 133%!!
3. Για κατανάλωση 500 kWh το μήνα, από 38,5 που πλήρωνε τον Αύγουστο, τώρα πληρώνει 99,703, 61€ παραπάνω, δηλαδή αύξηση 157%!!
4. Για κατανάλωση 600 kWh το μήνα, από 46,2 που πλήρωνε τον Αύγουστο, τώρα πληρώνει 127,44, 81€ παραπάνω, δηλαδή αύξηση 174%!!

Πηγές: imerodromos.gr , left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση