Μας «δουλεύει» πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αποθέωση του νομοσχεδίου και του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό εντός της Ολομέλειας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στην μαγική εικόνα που παρουσιάζει το Μαξίμου και να υιοθετεί πλήρως την τιμωρητική ρητορική Χατζηδάκη κατά των ανέργων.

Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να έριξε ούτε μια ματιά στο χθεσινό Ευρωβαρόμετρο-κόλαφο για την κυβέρνηση, ούτε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και για τον λόγο αυτό υποστήριξε ότι «παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι η προσπάθειά μας πιάνει τόπο. Από το καλοκαίρι 2019 μέχρι το Φεβρουάριο 2022 η ανεργία έπεσε από το 17,2% στο 12,8%».

Η ομιλία του ήταν διανθισμένη με αναφορές στη ρήση του Φρανγκλίνου Ρουσβελτ ότι «Καμία χώρα στον κόσμο όσο πλούσια κι αν είναι δεν μπορεί να αντέξει τη σπατάλη του ανθρώπινου δυναμικού της».

Αφού εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι στην αίθουσα δεν υπήρχαν πολλοί βουλευτές, κάνοντας ειδική αναφορά προς τα έδρανα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για «πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις ότι η πανδημία θα οδηγούσε σε έκρηξη απολύσεων και άνοδο της ανεργίας» «διαψεύστηκαν προς όφελος των εργαζόμενων διότι η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να στηρίξει πρώτα και πάνω από όλα τον κόσμο της εργασίας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νομοσχέδιο είπε πως έρχεται να ξαναβάλει στον πυρήνα της πολιτικής μας τη διασύνδεση μεταξύ των αναγκών των επιχειρήσεων και της προσφοράς εργασίας από την ελληνική αγορά. «Πρέπει να συνδέσουμε τη ζήτηση της αγοράς με την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, να παρέχουμε σύγχρονες δεξιότητες, να διακρίνουμε και τους αληθινούς ανέργους, αυτούς που έχουν ανάγκη ουσιαστικής κρατικής αγοράς. Να το κάνουμε ώστε οι δημόσιοι πόροι να μη σπαταλώνται οριζόντια σε επιδόματα αλλα στοχευμένα» σημείωσε.

Παράλληλα, σε μια ακατανόητη κίνηση, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε… για πολλοστή φορά το μέτρο αύξησης του κατώτατου μισθού από την 1η Μαίου 2022, ενώ αίσθηση και σχόλια προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε ούτε μια λέξη για την τροπολογία-Χατζηδάκη για τις συντάξεις fast track.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...

Νέα Αριστερά για συνέντευξη Μητσοτάκη: “Η πολιτική του είναι ο καλύτερος χορηγός της άκρας δεξιάς”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό...
Διαφήμιση