Μαρία Bλαζάκη: Λυπηρό να παρουσιάζουν το νέο Μουσείο των Χανίων ως έργο της Νέας Δημοκρατίας (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Είναι λυπηρό να εντάσσονται τα εγκαίνια του νέου Μουσείου των Χανίων σε μια κομματική εκμετάλλευση και αντιπαράθεση. Είμαι στεναχωρημένη για το γεγονός ότι δεν με προσκάλεσαν στα εγκαίνια, όμως μου δίνει κουράγιο, θάρρος και ελπίδα, ότι οι συμπολίτες μου και οι συνάδελφοί μου απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, με έχουν αγκαλιάσει τόσο πολύ. Ένιωσα δίπλα μου όλους τους Χανιώτες από όλες τις παρατάξεις. Πάνω απ’ όλα ένιωσα δίπλα μου τους υπαλλήλους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τους οποίους ευγνωμονώ κάθε μέρα για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, η κ Μαρία Βλαζάκη, επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όταν κάτι είναι σωστό, δίκαιο και αληθινό, παλεύεται. Και οι αδικίες στο τέλος αποκαθίστανται. Το Μουσείο ξεδιπλώνει όλη την ιστορία και αρχαιολογία του Νομού Χανίων με έναν εντυπωσιακό εκπαιδευτικό, διδακτικό και φιλικό τρόπο στον επισκέπτη. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για την έκθεση του μουσείου. Είναι λυπηρό να εντάσσεται όλη αυτή η προσπάθεια σε μία κομματική αντιπαράθεση και να παρουσιάζεται η δημιουργία του Μουσείου ως έργο της Νέας Δημοκρατίας.

Το συγκεκριμένο Μουσείο επειδή ήταν και χώρος πρασίνου, έπρεπε να αποχαρακτηριστεί και μετά σιγά-σιγά να βρίσκονται χρήματα τόσο για τις μελέτες, όσο για την ανέγερση του κτηρίου που έγινε με χρήματα του ΕΣΠΑ και κατόπιν να οργανωθεί η έκθεση που τώρα εγκαινιάστηκε. Αυτή είναι η διαδικασία που  συνήθως ακολουθείται με προσεκτικές κινήσεις ώστε τα μεγάλα έργα να δίνουν ένα αποτέλεσμα που δεν θα έχει τα στοιχεία του βιαστικού και πρόχειρου. Δεν μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα καθώς το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε σε διάφορα κοινοτικά προγράμματα. Πρόκειται για έργο που το ξεκινήσαμε στα Χανιά, το προτείναμε στην πολιτική ηγεσία, πέρασε διάφορα στάδια από συμβούλια για τις μελέτες, από την Περιφέρεια ώστε να μπορέσει να ενταχθεί το έργο. Αφορά προτάσεις των δημόσιων λειτουργών, των υπαλλήλων και στελεχών των υπηρεσιών τις οποίες δέχθηκε η πολιτική ηγεσία. Δεν είναι προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας όπως προσπάθησαν να παρουσιάσουν.

Απαντώντας στο πώς εντάσσεται η Συλλογή Μητσοτάκη στο νέο Μουσείο, η κ Βλαζάκη επισήμανε ότι εκτίθεται ένα μέρος της συλλογής, περίπου το 1/3 σε περιορισµένο χώρο στον όροφο του Μουσείου, εκτός της κύριας έκθεσης. Είναι γνωστή ιστορία από το παρελθόν. Είχε αποδειχθεί ότι ένα μέρος της συλλογής προερχόταν από έναν πρωτομινωικό τάφο της Μεσαράς ο οποίος είχε συληθεί εν μέρει και στη συνέχεια δωρήθηκε υπό όρους στο Μουσείο Χανίων. Ο ένας όρος ήταν να έρθουν οι αρχαιότητες στο Μουσείο Χανίων εκτός ενός πολύ μικρού αριθμού και ο άλλος αφορούσε την τοποθέτηση της συλλογής σε έναν ιδιαίτερο χώρο με τη σήμανση Κωνσταντίνος Μαρίκα και Κυριάκος Μητσοτάκης».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...
Διαφήμιση