Μαζικός ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά σωματεία, φορείς, πολίτες, νέοι και νέες, την Τετάρτη 16 Ιουνίου με στόχο να δώσουν εκ νέου μία αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ που προωθεί τον… Μεσαίωνα στα εργασιακά μέσω του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της 10ης Ιουνίου.

Το αντεργατικό «έκτρωμα», όπως έχει χαρακτηριστεί από την αντιπολίτευση, ψηφίζεται στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, με την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ να καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα και στις 17:00 έξω από τη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τρίτης, το Πρωτοδικείο έκρινε «παράνομη» την απεργία έως τις 10 το πρωί για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, οι οποίοι ωστόσο είχαν διαφοροποιήσει τον τρόπο κινητοποίησής τους, μέσω προκήρυξης στάσεων εργασίας, ούτως ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Παράνομη κρίθηκε και η απεργία των ναυτεργατών, με την ΠΝΟ να καλεί σε περιφρούρηση των αυριανών κινητοποιήσεων.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν μέσω στάσεων εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 16 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το μετρό και το τραμ, η λειτουργία τους θα περιοριστεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Στάση εργασίας και στα ΜΜΕ

Χωρίς ειδήσεις θα κυλήσει το τετράωρο 14:00 – 18:00 την Τετάρτη, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ προκήρυξαν στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας  αφορά όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση