Μαίνεται η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Από καύση γεωργικών υπολειμμάτων η αιτία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύο είναι τα κυρίως μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν στο Χάνι Δερβένι και στον οικισμό Πευκενέα, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την απόσβεσή της.

Οι αρχές της περιοχής εξακολουθούν και ενημερώνουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους των γύρω περιοχών και ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία πολλών δρόμων προς τις πληγείσες περιοχές όπως το Αλεποχώρι, η λεωφόρος που οδηγεί προς τον Σχίνο Κορινθίας, ενώ πολλοί ακόμα οικισμοί έχουν αποκοπεί. Αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου τα σχολεία θα είναι κλειστά στα Μέγαρα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και «Διαχείρισης Κρίσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους έχουν καεί ολοσχερώς και ταυτόχρονα έγινε γνωστός και ο λόγος της φωτιάς.

Από τυπική καύση ξύλων

Παρόλο που στην αρχή εξεταζόταν το ενδεχόμενο εμπρησμού στο συγκεκριμένο σημείο, ο Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως η φωτιά ξεκίνησε από καύση ξύλων σε ελαιώνα της περιοχής, ωστόσο το συμβάν εξακολουθεί να εξετάζεται από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η πυρκαγιά στο Σχίνο έχει ήδη γίνει το νούμερο ένα trending hashtag στο Twitter. Την ίδια στιγμή, η στάχτη και ο καπνός δείχνουν την έκταση της πυρκαγιάς που έγινε απόλυτα εμφανής και στο λεκανοπέδιο Αττικής, μια φωτογραφία που απαθανάτισε drone του Left Door.

Η Αθήνα όπως καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20/05/2021

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή του αστυνομικού για τον θάνατο του Ιάσονα μπροστά στη Βουλή

Την ενοχή του αστυνομικού, οδηγού υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη,...

Σάντερς: Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι o ρατσιστής Νετανιάχου έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους

«Ανήθικες και παράνομες πολιτικές της εξτρεμιστικής» μιας «ρατσιστικής κυβέρνησής»...

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...
Διαφήμιση