Μίκης Θεοδωράκης: Παρέμβαση από τον γιο του – «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Παρέμβαση στην υπόθεση ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε προχθες από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, έκανε ο γιος του Γιώργος.

Μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook, ο Γιώργος Θεοδωράκης διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστούν την επιθυμία του πατέρα του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…», γράφει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Πρωτοδικείου ήρθε έπειτα από προσφυγή συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος με σχετική αίτηση, προσκόμισε πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα.

Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, τόπο που σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είχε επιλέξει ο ίδιος ο εκλιπών για την τελευταία κατοικία του.

Παράλληλα, επιστολή του σπουδαίου συνθέτη προς τον τότε δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, που χρονολογείται από το 2013, έδωσε στη δημοσιότητα ο νυν δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο σπουδαίους δημιουργός ζητούσε να ταφεί στον Γαλατά, λέγοντας ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό. Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητούσε από τον τότε δήμαρχο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.

«Επειδή η οικογένειά μου δεν συμφωνεί με την επιθυμία μου αυτή, όμως ο νόμος αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την τύχη του σώματός του  έχω αναθέσει στον φίλο Γεώργιο Αγοραστάκη και στην γραμματέα μου Ειρήνη Παρμενίδου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες για τον σκοπό αυτό ενέργειες και θα ήθελα να ζητήσω και από σας, όταν έρθει η ώρα να τους συνδράμετε ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιαδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Μανώλη Σκουλάκη ο Μίκης Θεοδωράκης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση