Μήπως ήταν έτοιμοι να μπουκάρουν και στο Νομισματοκοπείο;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Αντρέας Παναγόπουλος – Μάθαμε και επίσημα με 9 χρόνια καθυστέρηση, από τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτη Πικραμμένο, ότι το 2012, η τότε κυβέρνηση είχε σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες διότι είχαμε φτάσει στην χρεοκοπία.

«Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες το οποίο υπάρχει ακόμα στη Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση), αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα» είπε στον ΣΚΑΙ.

Και αμέσως μετά, παραδέχθηκε ευθέως ότι δεν γνωστοποίησε αυτή την θέση του Βερολίνου στους Έλληνες, προκειμένου να αποφασίσουν ενημερωμένοι οι πολίτες το τι θα ψηφίσουν στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου.

«Δεν ήταν τόσο αυτονότητο ότι μπορούσες εκείνη την ώρα να το πεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Δεν θα μπορούσα εγώ να παρέμβω, να πω στα δύο μεγάλα κόμματα το “τι θα κάνετε εσείς”. Κοίταγα να την κόβω εκεί τη συζήτηση, καθησυχάζοντάς την ότι αντιλαμβάνομαι τι λέω, ότι είμαστε λογικοί, ότι το πολιτικό σύστημα είναι λογικό, ότι καταλαβαίνουμε τι λέει, αλλά εν μέσω τέτοιας προεκλογικής περιόδου δημόσια δεν μπορούμε να θέσουμε τέτοια θέματα γιατί θα ανατρέψουν το πολιτικό κλίμα, θα δημιουργήσουν ένταση και ασφαλώς θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήταν επιθυμητό». 

Κι όλα αυτά κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 που οδήγησαν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και την υλοποίηση του δεύτερου μνημονίου.

Κι έτσι ο κύριος Παναγιώτης Πικραμμένος τα “έκρυψε” όλα αυτά “κάτω από το μαξιλάρι του” για σχεδόν μία δεκαετία. Η δημοσιογράφος και μετέπειτα κυβερνητική εκπρόσωπος και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη είχε αντέξει πιο μικρό διάστημα. Το 2014 είχε αποκαλύψει ότι είχε κρύψει στο δικό της “μαξιλάρι” την είδηση ότι το 2012 ερχόντουσαν αεροπλάνα γεμάτα ευρώ από την Ιταλία και γι αυτό δεν την είπε στο Mega!

«Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου» δήλωnε η κ. Σπυράκη στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star. «Η χώρα», συνέχισε, «τότε καιγόταν και εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Πίστευα ότι αυτό ήταν το εθνικό μου καθήκον». 

Για το καλό μας! Για να μην ταραχθούμε!

Κι επίσης για να χρεώσουν αργότερα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι “κατέστρεφε” την οικονομία! Για ιερό σκοπό δηλαδή!

Αραγε μας κρύβουν κι άλλες τέτοιες αποκαλύψεις κάτω από τα “μαξιλάρια” του και θα τα θυμηθούν μετά από καμιά 40αριά χρόνια;

Μήπως ετοιμαζόντουσαν να μπουκάρουν και στο Νομισματοκοπείο; Να τυπώσουν ευρώ; Ή δραχμές; Και μετά είχαν βγει να κατηγορούν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Γιάνη Βαρουφάκη για όσα εκείνοι σχεδίαζαν από το 2012;

Ποιός ξέρει;

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση