Μέγα φιάσκο – Πίσω ολοταχώς με την πανεπιστημιακή αστυνομία – Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα πανεπιστήμια δε θα ανοίξουν με αστυνομία καθώς αναβλήθηκε η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Κυβερνητικοί κύκλοι για αυτή την αναβολή επικαλούνται την έλλειψη εκπαίδευσης και κατάρτισης των προσληφθέντων.

Χτες μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προετοίμασε το έδαφος με σχετικό σχόλιο και συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται, όταν ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που υπάρχουν για την πρόσληψη των ανθρώπων που θα τη στελεχώσουν και όταν εκπαιδευθούν επαρκώς, όπως πρέπει, για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική στον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε και θα κληθεί να εκτελέσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται «την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό τον ρόλο».

Οι ίδιοι κύκλοι πάντως ισχυρίζονται ότι το εγχείρημα δεν εγκαταλείπεται, αλλά ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί επαρκώς και το υπολογίζουν για το Δεκέμβρη.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη που τόσο η κυβέρνηση πανηγύρισε για την ίδρυση και την εγκατάσταση στα ΑΕΙ κόντρα στη θύελλα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει, σχολίασε καυστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος στο twitter.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζει μάλιστα ότι πρόκειται για ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ειδικότερα σημειώνει ότι «αναβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία, για να εκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί λέει η κυβέρνηση. Η ήττα της είναι καθαρή. Ας τους στείλει όμως από τώρα να εκπαιδευτούν στην πυροσβεστική. Για να μην είναι ξανά ο υπουργός με την μάνικα στο χέρι».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση