«Λίστες Πέτσα»: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανοιχτό το θέμα των ποινικών ευθυνών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε κατά τη γνώμη της στήλης η Εξεταστική Επιτροπή για τις «λίστες Πέτσα» και την κατά παραγγελία διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Η για πρώτη φορά άσκηση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης να συγκροτηθεί κατόπιν προτάσεώς της Εξεταστική Επιτροπή, μάλλον υπήρξε τραυματική και όχι ενθαρρυντική για ανάλογες πρωτοβουλίες στο μέλλον, καθώς η κυβέρνηση, με την πλειοψηφία που διαθέτει στο Κοινοβούλιο, φρόντισε να εμποδίσει την έρευνα!

Με πολύτιμο βοηθό βέβαια τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, μεγάλα και όχι, που έλαβαν τα χρήματα από τις λεγόμενες «λίστες Πέτσα» και που όχι απλώς δεν πίεσαν για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και αποσιώπησαν το γεγονός! Είναι δε χαρακτηριστικό της όλης προσπάθειας συγκάλυψης της αλήθειας πως ενώ ο υπεύθυνος της εταιρίας που είχε αναλάβει την υλοποίηση της λίστας δήλωσε στην Εξεταστική πως η απόφαση για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα ήταν της κυβέρνησης, στην πρόσφατη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η απόφαση ήταν της εταιρίας! Ένας από τους δυο, δηλαδή, λέει καταφανέστατα ψέματα-γεγονός βεβαίως που εκτιμάται ότι θα απασχολήσει την Ολομέλεια της Βουλής που θα συζητήσει και θα αποφασίσει επί των πορισμάτων. Όπως χαρακτηριστικό της παρεμπόδισης της αναζήτησης της αλήθειας από την Επιτροπή είναι και πως η πλειοψηφία δεν δέχτηκε να κληθούν για εξέταση πολιτικά πρόσωπα-ούτε καν ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας, που κανονικά θα έπρεπε να προσέλθει αυτοβούλως, προκειμένου να μην μείνουν σκιές στο πρόσωπό του.

Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το θέμα της διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών για τις λίστες στον Στέλιο Πέτσα, ενώ εκτιμά πως «στο όριο» είναι και έτερος υπουργός, από τους δημοφιλέστερους της κυβέρνησης, που το όνομά του ακούστηκε πολύ κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής.

Η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα εφόσον επανέλθει στην εξουσία, ενώ θα επιμείνει να σταλούν από το Κοινοβούλιο στη Δικαιοσύνη οι ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις που θεωρεί ότι υπάρχουν- διαφορετικά θα το πράξει η ίδια.

*Τού Βασίλη Σκουρή στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση