Λίνα Μενδώνη : Μετατρέπει προκλητικά την Ακρόπολη σε πασαρέλα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκαλεί για μία ακόμα φορά με την απόφασή της και με την μεσολάβηση τής συζύγου τού πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι, να μετατρέψει την Ακρόπολη σε ”σκηνικό” για τη φωτογράφιση νέας συλλογής ρούχων του οίκου μόδας Dior.

Συγκεκριμένα οκτώ εννιάμετρα φορτηγά θα μεταφέρουν στον Βράχο της Ακρόπολης όλο τον βαρύ εξοπλισμό που θα χρειαστεί για την φωτογράφιση, ενώ μαζί θα ανέβουν περίπου 150 άτομα που θα δουλέψουν για την προετοιμασία και την υλοποίηση της φωτογράφισης.

Παράλληλα το παλιό Μουσείο Ακρόπολης θα χρησιμοποιηθεί σε καμαρίνι για να ντύνονται τα μοντέλα τού οίκου.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η υπουργός με το γνωστό ειρωνικό της ύφος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι : «Ευτυχώς, ο νέος ανελκυστήρας λειτουργεί άρτια, ώστε να εξυπηρετήσει την άνοδο και των οκτώ εννιάμετρων φορτηγών» 

Η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, δηλώνει μεταξύ άλλων για την απόφαση του ΚΑΣ για τη φωτογράφιση της συλλογής του οίκου Dior στην Ακρόπολη: «Η υπουργός Πολιτισμού φρόντισε συστηματικά εδώ και ένα μήνα να οργανώσει την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και όπως άλλωστε το συνηθίζει, αρκέστηκε στις διαρροές στον Τύπο. Με την αντίληψη που έχει για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την τύχη της «περιουσίας» του. Η Ακρόπολη είναι μη διαπραγματεύσιμη αξία από μόνη της και αυτό έπρεπε να είναι αυτονόητο για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ» 

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

UEFA Ranking: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού – Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης - UEFA Ranking Ελλάδα: Φτάσαμε στα...

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Την πληροφορία των χτυπημάτων του Ισραήλ στο Ιράν μετέδωσε πρώτο το...

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης μπήκαν σήμερα...

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...
Διαφήμιση