Κ. Αρβανίτης: Σε Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, έχουμε ωμή παραβίαση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και των επιθέσεων στον Τύπο στην Ελλάδα μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 91,4” Θεσσαλονίκης αναφερόμενος και στην απάντηση της Κομισιόν για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς δημοσιογράφων.

Ο ίδιος ανέφερε πως αύριο θα γίνει η ειδική συνεδρίαση της επιτροπής LIBE για το κράτος δικαίου και την Ελλάδα. «Καλεσμένος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, η κα Τολουπάκη, η επίτροπος Β. Γιούροβα, η αρμόδια υπηρεσία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και η διεθνής ένωση δημοσιογράφων. Η υπόθεση Κουκάκη έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά που έχουν συμβεί στον Τύπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το θέμα είναι κεντρικό» σημείωσε τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλέον Βίζενγκραντ.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πολύ αυστηρό για χώρες όπως την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα, όπου έχουμε να κάνουμε με ωμή παραβίαση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Έχουμε τη δολοφονία του Καραϊβάζ που δεν έχουμε εικόνα μετά από έναν χρόνο που βρίσκεται η έρευνα» πρόσθεσε τονίζοντας πως για την υπόθεση Κουκάκη και τις παρακολουθήσεις άλλων δημοσιογράφων το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δημιουργήσει ειδική επιτροπή έρευνας ενώ παράλληλα έχει ανοίξει υπηρεσία που οι ευρωβουλευτές μπορούν να ελέγξουν αν τα κινητά τους παρακολουθούνται.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...

Νέα Αριστερά για συνέντευξη Μητσοτάκη: “Η πολιτική του είναι ο καλύτερος χορηγός της άκρας δεξιάς”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό...
Διαφήμιση